Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα κινητά τηλέφωνα δεν κάνουν κακό στην υγεία, αποφαίνεται βρετανική επιτροπή

Τα κινητά τηλέφωνα δεν κάνουν κακό στην υγεία, αποφαίνεται βρετανική επιτροπή

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν επιστημονικές αποδείξεις ότι οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας κάνουν κακό στην υγεία του ανθρώπου, αποφαίνεται μείζονα ανασκόπηση του Γραφείου Προστασίας της Υγείας στην Μ.Βρετανία.

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν επιστημονικές αποδείξεις ότι οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας κάνουν κακό στην υγεία του ανθρώπου, αποφαίνεται μείζονα ανασκόπηση του Γραφείου Προστασίας της Υγείας στην Μ.Βρετανία.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανασκόπηση στοιχείων σχετικά με την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

Οι επιστήμονες μελέτησαν εκατοντάδες έρευνες για την χρήση κινητών τηλεφώνων και δεν εντόπισαν καταληκτικά στοιχεία που συνδέουν τα τηλέφωνα με τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου, υπογονιμότητας ή να επηρεάζουν την λειτουργία του εγκεφάλου.

Ωστόσο, επισημαίνεται στην έκθεση ότι η μελέτη του θέματος θα πρέπει να συνεχιστεί καθώς ελάχιστα πράγματα είναι ακόμη γνωστά για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της κινητής τηλεφωνίας στην υγεία.

Το βρετανικό Γραφείο Προστασίας της Υγείας υπογραμμίζει ότι τα παιδιά θα πρέπει πάντα να αποφεύγουν την υπερβολική χρήση των συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας έχουν διαρκώς αυξημένη ζήτηση, ενώ τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα, Wi-Fi και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις βασίζονται σε δίκτυα εκπομπής χαμηλής έντασης ραδιοσυχνοτήτων.

Οι ειδικοί λοιπόν μελέτησαν όλες εκείνες τις έρευνες που έχουν γίνει ως προς τις επιπτώσεις των χαμηλής έντασης ραδιοσυχνοτήτων στην ανθρώπινη υγεία και κατέληξαν ότι όταν ο άνθρωπος δεν εκτίθεται σε επίπεδα πάνω από τα συνιστώμενα, δεν προκύπτουν ανιχνεύσιμα συμπτώματα ή παρενέργειες. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι άνθρωποι με τεκμηριωμένη ευαισθησία στις ραδιοσυχνότητες.

Επίσης δεν προέκυψαν στοιχεία ότι η έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία κινητής τηλεφωνίας προκαλεί εγκεφαλικούς όγκους, άλλες μορφές καρκίνου ή είναι επιβλαβή για την γονιμότητα ή την καρδιαγγειακή υγεία.

Η έκθεση ωστόσο υπογραμμίζει ότι ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τους μακροπρόθεσμους κινδύνους που συνεπάγονται τα κινητά τηλέφωνα, καθώς η κινητή τηλεφωνία μετράει μόλις 15 χρόνια ύπαρξης, με την πλειοψηφία των ανθρώπων να χρησιμοποιούν κινητά από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 και έπειτα.

Ο καθηγητής Άνθονι Σουέρντλοου, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, εξηγεί ότι είναι πολύ σημαντική η διαρκής μελέτη του θέματος καθώς «αν και τα στοιχεία που μελετήσαμε είναι ικανοποιητικά, πιστεύω επίσης ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα ποσοστά εμφάνισης εγκεφαλικών όγκων και άλλων μορφών καρκίνου. Ποτέ δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες μιας συσκευής που μετρά λίγα χρόνια ζωής.»

health.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024