Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Lactalis: Ανάκληση όλου του βρεφικού γάλακτος που παρήχθη το 2017

Lactalis: Ανάκληση όλου του βρεφικού γάλακτος που παρήχθη το 2017

Η γαλλική εταιρεία Lactalis ανακοίνωσε σήμερα την απόσυρση 720 παρτίδων βρεφικού γάλακτος και άλλων προϊόντων λόγω του κινδύνου μόλυνσης από σαλμονέλα, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για απόσυρση 625 παρτίδων.

Η γαλλική εταιρεία Lactalis ανακοίνωσε σήμερα την απόσυρση 720 παρτίδων βρεφικού γάλακτος και άλλων προϊόντων λόγω του κινδύνου μόλυνσης από σαλμονέλα, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για απόσυρση 625 παρτίδων.

«Η απόφαση που ελήφθη αφορά την ανάκληση από την αγορά του συνόλου των βρεφικών προϊόντων που παρασκευάστηκαν ή συσκευάστηκαν στο εργοστάσιό μας στην Κραόν από τις 15 Φεβρουαρίου του 2017», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Πλέον γνωρίζουμε ότι υπήρξε διάχυτη μόλυνση» σε αυτό το εργοστάσιο «έπειτα από εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του πρώτο εξαμήνου του 2017», επεσήμανε.

Ο όγκος των προϊόντων που ανακαλούνται ισοδυναμεί με χιλιάδες τόνους, όμως η Lactalis απέφυγε να ανακοινώσει συγκεκριμένο νούμερο.

Η απόσυρση αφορά τα προϊόντα Picot (βρεφικές σκόνες και δημητριακά), Milumel (βρεφικές σκόνες και δημητριακά) και Taranis (μείγμα αμινοξέων σε σκόνη για την αντιμετώπιση παθολογικών προβλημάτων), σύμφωνα με τη Lactalis.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο Κραόν ανεστάλη στις 8 Δεκεμβρίου προκειμένου να γίνει ενδελεχής καθαρισμός των εγκαταστάσεων.

Τη Δευτέρα η γαλλική υπηρεσία αρμόδια για τη δημόσια υγεία ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί 23 βρέφη που κατανάλωσαν γάλατα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο της Καρόν και τα οποία μολύνθηκαν με σαλμονέλα. Περίπου 12 εξ αυτών χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, όμως πλέον είναι καλά στην υγεία τους.

Εξάλλου ο πατέρας ενός κοριτσιού 3 μηνών που κατανάλωσε ένα από τα μολυσμένα βρεφικά γάλατα, αλλά και η γαλλική ένωση καταναλωτών UFC-Que Choisir ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι κατέθεσαν προσφυγή κατά της Lactalis.

Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει από ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα μέχρι πιο σοβαρές μολύνσεις. Είναι πιο επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και ο ΕΟΦ έχουν εκδόσει κατάλογο με τα προϊόντα που ανακαλούνται και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, καθώς και οδηγίες για τον τρόπο που οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν την επιστροφή τους στα σημεία πώλησης και την εταιρεία παραγωγής.

Για να δείτε τον Πίνακα με τα προϊόντα βρεφικού γάλακτος που ανακαλεί ο ΕΟΦ στην Ελλάδα πατήστεεδώ.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024