Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων

Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων

Το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την δωρεά ιστών και οργάνων την 1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.

Το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την δωρεά ιστών και οργάνων την 1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 έως τις 14:30 και περιλαμβάνει μουσικό και ενημερωτικό πρόγραμμα στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου (11:00-14:30) και στρογγυλό τραπέζι με θέμα τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου (11:00-13:30).

Η μεταμόσχευση ιστών και οργάνων αποτελεί συχνά τη μοναδική ή την πιο αποτελεσματική θεραπευτική λύση για ασθενείς με ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων τελικού σταδίου. Επίσης, η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ή μυελού των οστών συνιστά καθιερωμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση αρκετών σοβαρών αιματολογικών, νεοπλασματικών και γενετικών παθήσεων.

Ωστόσο, αυτές οι θεραπευτικές λύσεις είναι εφικτές μόνο όταν υπάρχουν διαθέσιμα, κατάλληλα και επαρκή μοσχεύματα. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η δωρεά ιστών και οργάνων. Την ώρα που οι ανάγκες των ασθενών παραμένουν μεγάλες, αλλά η έλλειψη μοσχευμάτων αποτελεί τεράστιο εμπόδιο στη διενέργεια μίας μεταμόσχευσης, που αποτελεί δώρο ζωής, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η γνώση του κοινωνικού συνόλου μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.

«Αναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μεταμόσχευσης παραμένει μόνο μία: Η υιοθέτηση και η διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών. Φανταστείτε την πράξη της δωρεάς οργάνων σαν μία αλυσίδα: ζωή – θάνατος – ζωή» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης, και προσθέτει: «Στο στρογγυλό τραπέζι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον συντονισμό και τη διαδικασία των μεταμοσχεύσεων, τις θέσεις της εκκλησίας και τη θεολογική προσέγγιση των μεταμοσχεύσεων, ενώ την εμπειρία τους θα καταθέσουν μία μεταμοσχευμένη νεφρού, η οποία απέρριψε το μόσχευμα και είναι ξανά σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, καθώς και μία γυναίκα, η οποία δώρησε τα όργανα του γιου της».

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024