Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας η 24η Οκτωβρίου

Ημέρα ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας η 24η Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παρηγορικής Φροντίδας  2017, η Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗΣΥΑ) διοργανώνει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 την Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας 2017.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παρηγορικής Φροντίδας 2017, η Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗΣΥΑ) διοργανώνει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 την Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας 2017.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η γνωστοποίηση και η ανάδειξη των εθελοντικών αυτών δομών των ελληνικών δημοσίων νοσοκομείων, που εδώ και δεκαετίες χωρίς υποστήριξη από την Πολιτεία, αλλά στηριζόμενα στο φιλότιμο των λειτουργών υγείας, προσφέρουν την επιστημονική τους υποστήριξη στους ασθενείς που υποφέρουν.

Στις 24 Οκτωβρίου, 21 Ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι ανοιχτά στο κοινό από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για το θεραπευτικό τους έργο, που αφορά άμεσα το δικαίωμα και τις δυνατότητες Θεραπείας του Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής.

Τα Κέντρα Πόνου και Παρηγορικής Φροτνίδας έχουν θεσμοθετηθεί με υπουργική απόφαση, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν συμπεριληφθεί στους οργανισμούς των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι οι λειτουργεί υγείας, γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι κ.ά, να τα κρατούν ανοιχτά σε εθελοντική βάση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών για θεραπεία του καλοήθους ή κακοήθους πόνου τους και να προσφέρουν παρηγορική αγωγή σε ανθρώπους με απειλητικά για τη ζωή χρόνια νοσήματα.

Εκατοντάδες συνάνθρωποι που υποφέρουν από χρόνιο πόνο έχουν καταφέρει να συνεχίσουν με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη ζωή τους χάρη στα ιατρεία αυτά, η ύπαρξη των οποίων δεν είναι γνωστή στο βαθμό που θα έπρεπε. Η Θεραπεία του Πόνου και η Παρηγορική Φροντίδα μειώνουν σημαντικά την ψυχολογική, κοινωνική και οικονομική επιβάρυνση των ασθενών που υποφέρουν από πόνο και επώδυνα χρόνια νοσήματα καθώς και των οικογενειών τους.

Οι λειτουργοί υγείας σας περιμένουν να σας γνωρίσουν, να σας ενημερώσουν και να σας στηρίξουν.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024