Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο Ρευματολογικό Κέντρο λειτουργεί στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία»

Νέο Ρευματολογικό Κέντρο λειτουργεί στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία»

Στην περαιτέρω ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας ως προς την διάγνωση και διαχείριση των ρευματικών παθήσεων φιλοδοξεί να συμβάλλει το νέο Ρευματολογικό Κέντρο που λειτουργεί στα πλαίσια της Γ' Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», στην Αθήνα.

Στην περαιτέρω ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας ως προς την διάγνωση και διαχείριση των ρευματικών παθήσεων φιλοδοξεί να συμβάλλει το νέο Ρευματολογικό Κέντρο που λειτουργεί στα πλαίσια της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Κυριακή, ο υπεύθυνος του κέντρου Δρ Παναγιώτης Τρόντζας, Ρευματολόγος, πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ), «το Κέντρο άρχισε ήδη τη λειτουργία του φιλοδοξώντας να καλύψει κενά του δημόσιου τομέα προσφέροντας ολοκληρωμένη φροντίδα στους χιλιάδες ρευματοπαθείς».

Προς το παρόν στελεχώνεται από τον Δρ Τρόντζα και την ακαδημαϊκή υπότροφο, Ρευματολόγο, Ευαγγελία Ζαμπέλη, ενώ αναμένεται η έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψης ενός ακόμη ρευματολόγου.

Το Κέντρο εξειδικεύεται στην Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, την Αξονική Σπονδυλαρθρίτιδα, την Ψωριασική Αρθρίτιδα, τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο και την Οστεοπόρωση και στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται η λειτουργία τακτικού εξωτερικού ρευματολογικού ιατρείου
δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη 09:00-11:00 και Τετάρτη 09:00-12:00) κατόπιν ραντεβού στο 1535 (κωδικός ιατρείου 06581) και η εξειδικευμένη ρευματολογική φροντίδα στους νοσηλευόμενους που πάσχουν από συστηματικά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα. Επίσης, προβλέπεται η αντιμετώπιση των ρευματικών συμπτωμάτων των ασθενών που νοσηλεύονται για άλλες παθήσεις (ογκολογικές, παθολογικές, χειρουργικές κ.λπ.) και η ενδοφλέβια έγχυση βιολογικών θεραπειών ή χημειοθεραπειών σε ρευματοπαθείς στον ειδικό χώρο εγχύσεων της κλινικής.

Σύμφωνα με τον Δρ Τρόντζα, στόχος είναι η δημιουργία αρχείου ασθενών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εγχύσεων και η εκπαίδευση των νέων γιατρών αλλά και των γιατρών άλλων ειδικοτήτων για τις ιδιαιτερότητες των Ρευματικών Παθήσεων.

«Στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου Ρευματολογικού Κέντρου θα οργανώσουμε μαθήματα για τους φοιτητές Ιατρικής στο γνωστικό αντικείμενο των Μυοσκελετικών Παθήσεων, ενώ θα επενδύσουμε χρόνο και στην κλινική εκπαίδευση στις Ρευματικές Παθήσεις στους ειδικευόμενους της Παθολογίας, με παράλληλη εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού για τις ιδιαιτερότητες των ρευματοπαθών», εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΠΕΜΥ.

Ακόμα, η επιστημονική ομάδα του Ρευματολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία» σχεδιάζει την εκπόνηση ερευνητικών πρωτοκόλλων σε θέματα επιδημιολογίας των μυοσκελετικών παθήσεων, οικονομικών της υγείας και της χρήσης ακριβών φαρμάκων, ποιότητας ζωής των ρευματοπαθών και τη συμμετοχή σε πρόγραμμα κλινικών μελετών.

Τέλος, ο Δρ Τρόντζας σε συνεργασία με το ΔΣ της ΕΠΕΜΥ σχεδιάζουν δράσεις ενημέρωσης για τις Ρευματικές Παθήσεις με σύνθημα «Πρώιμη Διάγνωση – Έγκαιρη αντιμετώπιση» και σε συνεργασία με συλλόγους ασθενών υποστήριξη χρονίως πασχόντων ασθενών από Ρευματικές Παθήσεις.

health.in.gr

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024