Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ και ΙΣΑ επιμένουν στα περί αποτυχίας του υπουργείου Υγείας στις ΤΟΜΥ

ΝΔ και ΙΣΑ επιμένουν στα περί αποτυχίας του υπουργείου Υγείας στις ΤΟΜΥ

Παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, για τη λειτουργία των πρώτων 75 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), εντός του 2017, στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κόμματα και ιατρικοί σύλλογοι επιμένουν ότι πρόκειται για μια αποτυχία της κυβέρνησης.

Παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, για τη λειτουργία των πρώτων 75 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), εντός του 2017, στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κόμματα και ιατρικοί σύλλογοι επιμένουν ότι πρόκειται για μια αποτυχία της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Ξανθού ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζει να «ζει» σε ένα παράλληλο δικό της σύμπαν. Παρά την πρωτοφανή αποδοκιμασία των γιατρών στις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), μέσα από το ισχνό ενδιαφέρον που έδειξαν για τις προσλήψεις των γιατρών, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δείχνει να μην θέλει να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Η πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση των ΤΟΜΥ δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια δημιουργίας κομματικού στρατού. Αφήνουμε τον κ. Ξανθό στην μοναξιά του, να παρατηρεί τα ερείπια της δημιουργίας του».

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ επίσης κάνει λόγο για παραδοχή του υπουργού Υγείας για την αποτυχία των ΤΟΜΥ και επικαλείται απάντηση του κ. Ξανθού σε ερώτηση του που απαντήθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωτήλας κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ότι αντί να παραδεχθεί την αποτυχία στελέχωσης των ΤΟΜΥ (μόνο 600 γιατροί έκαναν αιτήσεις για τις 1.195 θέσεις) φωτογράφισε τους ιατρικούς συλλόγους ότι λειτουργούν ως προκεχωρημένα φυλάκια της ΝΔ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τέλος, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τον Γιώργο Πατούλη να σχολιάζει ότι «ακόμα όμως και μέσα σε αυτό το δύσκολο εργασιακό και οικονομικό πλαίσιο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν κατέφερε να δώσει τα στοιχειώδη κίνητρα στον ιατρικό κόσμο για να στελεχώσει το νέο σύστημα, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την αναποτελεσματικότητά της. Την ώρα, μάλιστα, που στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα για να καλύψει τα κενά και να στηρίξει το σύστημα εξακολουθεί να τον αντιμετωπίζει εχθρικά και με ιδεοληψία. Το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ήταν το μεγάλο στοίχημα υπουργείου Υγείας το οποίο χάθηκε. Η πολιτική ηγεσία αντιμετώπισε τον ιατρικό κόσμο με περιφρόνηση και επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση και την ανεργία, για να δημιουργήσει ένα φθηνό σύστημα με κακοπληρωμένους εργαζόμενους. Οι γιατροί γύρισαν την πλάτη στο κρατικοδίαιτο και υποβαθμισμένο αυτό σύστημα με το ίδιο τρόπο που θα γυρίσει την πλάτη και ο ασθενής. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι εκπροσωπούν το σύνολο του ιατρικού κόσμου, το οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντιμετωπίζει με εχθρότητα, ιδεοληψία και περιφρόνηση».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024