Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν ηπατολογικό έλεγχο με ελαστογραφία θα μπορούν να κάνουν οι Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο δράσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών Ηπατος Ελλάδος «Προμηθέας» με αφορμή την 28η Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας.

Δωρεάν ηπατολογικό έλεγχο με ελαστογραφία θα μπορούν να κάνουν οι Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο δράσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών Ηπατος Ελλάδος «Προμηθέας» με αφορμή την 28η Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας.

Οι εξετάσεις αφορούν ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με κάποια ηπατική νόσο και θα πραγματοποιηθούν στπο Κέντρο Εξέτασης και Πρόληψης ThessCheckpoint (Αλ. Σβώλου 15) τη Δευτέρα 24 Ιουλίου (ώρες 14.00-17.00) και την Παρασκευή 28 Ιουλίου (ώρες 12.00-16.00) από πιστοποιημένο εκπρόσωπο του «Προμηθέα» υπό την επίβλεψη ιατρού-ηπατολόγου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κατόπιν ραντεβού και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες, με το ThessCheckpoint στο τηλέφωνο 2310 282284 τις παρακάτω ημέρες και ώρες: Δευτέρα: 16:00 – 20:00, Τρίτη – Παρασκευή: 12:00 – 20:00 και Σάββατο: 12:00 – 16:00.

Το 80% των ασθενών δεν γνωρίζει ότι πάσχει από ηπατίτιδα C

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουν ηπατίτιδα C 200.000 άτομα και το 80% από αυτούς δεν γνωρίζουν ότι νοσούν. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας αποτελεί μία ημέρα που στοχεύει να ενώσει όλο τον κόσμο μέσω συλλογικών δράσεων, προκειμένου κοινό και αρμόδιοι φορείς να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τις ιογενείς ηπατίτιδες ως ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Ο Σύλλογος «Προμηθέας» διοργανώνει αυτή τη δράση δωρεάν ηπατολογικού ελέγχου ελαστογραφίας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος «Αξίζω να Γνωρίζω», που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016», εξηγεί ο συντονιστής Δράσεων Βόρειας Ελλάδας του «Προμηθέα» Πασχάλης Βαβελίδης.

Η ελαστογραφία του ήπατος, σύμφωνα με τον ο κ. Βαβελίδη, είναι μία εξειδικευμένη μη επεμβατική εξέταση αποτίμησης της εκάστοτε ηπατικής βλάβης με βαθμό αξιοπιστίας ισάξιο της βιοψίας του ήπατος και πραγματοποιείται με τη βοήθεια μηχανήματος Fibroscan. Η ελαστογραφία του ήπατος είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν χρειάζεται ημερήσια νοσηλεία του ασθενούς και κατά συνέπει δεν επιβαρύνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Η εξέταση αυτή δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, το κόστος της εξέτασης στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται στα 50 ευρώ, ενώ το μηχάνημα ελαστογράφου ήπατος δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις ηπατολογικές κλινικές της χώρας. Ωστόσο, η εξέταση αυτή αποτελεί βασική προϋπόθεση πρόσβασης στις νέες θεραπείες για την ηπατίτιδα C», διευκρινίζει ο κ. Βαβελίδης.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ηπατος Ελλάδος «Προμηθέας» διαθέτει φορητό μηχάνημα ελαστογραφίας, το οποίο περίπου ανά τρίμηνο μεταφέρεται σε πόλεις όπου έχει ζητηθεί, προκειμένου να γίνονται δωρεάν ηπατολογικές εξετάσεις σε συνεργασία με ηπατολογικά κέντρα, δημόσια νοσοκομεία και κέντρα απεξάρτησης ή υποκατάστασης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024