Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Γενέθλια» για το Νοσοκομείο Θήρας με μήνυμα Πολάκη

«Γενέθλια» για το Νοσοκομείο Θήρας με μήνυμα Πολάκη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας στη Σαντορίνη, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 15 Ιουλίου του 2016. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με ανακοίνωσή του κάνει μια ιστορική αναδρομή στην πορεία ολκλήρωσης του έργου και καλεί τη Δημοτική Αρχή να σταθεί πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητα.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας στη Σαντορίνη, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 15 Ιουλίου του 2016. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με ανακοίνωσή του κάνει μια ιστορική αναδρομή στην πορεία ολκλήρωσης του έργου και καλεί τη Δημοτική Αρχή να σταθεί πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης επικαλείται στατιστικά στοιχεία από τη λειτουργία του νοσοκομείου που όπως λέει «καθίσταται σαφές ότι το ΓΝ Θήρας καθιερώνεται ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των Σαντορινιών, αλλά και ως υπολογίσιμη υπεραξία του νησιού ως τουριστικό προορισμό. Δεδομένη θα έπρεπε να θεωρείται και η στήριξη από τις τοπικές αρχές, των ανθρώπων που καθημερινά παλεύουν εντός του νοσοκομείου για να παρέχουν υψηλής ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες, όσο αφορά στο θέμα της στέγασής τους. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων αυτών, πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητα».

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία λειτουργίας του ΓΝ Θήρας από τις 18/07/2016 έως και τις 17/07/2017 είχαν πραγματοποιηθεί:

  • 27.177 Επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία
  • 23.705 Επισκέψεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
  • 828 Εισαγωγές στις Κλίνες
  • 589 Εισαγωγές στη Βραχεία Νοσηλεία
  • 22 Εισαγωγές στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας
  • 2.662 Επεμβάσεις στο Σηπτικό Χειρουργείο
  • 162 Επεμβάσεις στο Άσηπτο Χειρουργείο
  • 31 Τοκετοί
  • 1.608 Συνεδρίες Φυσικοθεραπείας

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στις 14 Ιουλίου 2017 ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου, ο οποίος θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και εκπαίδευσης του προσωπικού. Επίσης, σύντομα το νοσοκομείο θα εφοδιαστεί με Λαπαροσκοπικό Πύργο, γεγονός που θα αυξήσει τη δυνατότητα διεξαγωγής ειδικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Ο κ. Πολάκης δεν παραλείπει να υπενθυμίσει και πως φτάσαμε στη λειτουργία του ΓΝ Θήρας λέγοντας ότι ο νοσοκομείο πέρασε από 40 κύματα μέχρι να λειτουργήσει ως δημόσιο υγειονομική δομή, υπό τη Διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε. (ΑΕΜΥ Α.Ε.) και την εποπτεία του υπουργείου Υγείας.

Χαρακτηρίζει «καλή τύχη του ΓΝ Θήρας και των Σαντορινιών» το γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 2015 η Νέα Δημοκρατία έχασε τις εκλογές «και οι αποφάσεις της για ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου ακυρώθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία σε 1,5 μόλις χρόνο και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, κατάφερε να θέσει σε λειτουργία το νοσοκομείο, ως μία Δημόσια Δευτεροβάθμια Δομή Υγείας, προς όφελος του τοπικού και του τουριστικού πληθυσμού».

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη οι τέως υπουργοί Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Μαυρουδής Βορίδης είχαν αποφανθεί ότι «δεν ήταν προς το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου η λειτουργία του ως Δημόσιο Νοσοκομείο».

Τον Μάιο του 2014 η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΕΜΥ Α.Ε., στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπήθηκε από εκπρόσωπο του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας να προκηρύξει ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό. Η έναρξη της διαδικασίας προκήρυξης του διαγωνισμού ελήφθη το Νοέμβριο του 2014, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Σαντορίνης.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργασίες για την ανέγερση του νοσοκομείου είχαν ξεκινήσει το 2009, σε οικόπεδο που δώρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Θήρας στην ΑΕΜΥ Α.Ε. και αποπερατώθηκε στα τέλη του 2011. Η βεβαίωση περάτωσης του έργου εκδόθηκε από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) τον Απρίλιο του 2013. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 14 εκατ. ευρώ, αλλά το τελικό κόστος ανήλθε στα 11,8 εκατ. ευρώ.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024