Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλαδική εκστρατεία για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου

Πανελλαδική εκστρατεία για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στην προσπάθεια της να προάγει τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας καθιερώνει από φέτος Πανελλαδική Εκστρατεία με σύνθημα «ΑλλάΖΟΥΜΕ για να Ζούμε» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης και έγκυρης θεραπείας και υποστήριξης των ογκολογικών ασθενών και των συγγενών τους.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στην προσπάθεια της να προάγει τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας καθιερώνει από φέτος Πανελλαδική Εκστρατεία με σύνθημα«ΑλλάΖΟΥΜΕ για να Ζούμε» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης και έγκυρης θεραπείας και υποστήριξης των ογκολογικών ασθενών και των συγγενών τους.

Από 15 έως και 21 Μαΐου ξεχνάμε τις κακές μας συνήθειες για μία εβδομάδα, για να δούμε πώς θα μπορούμε να ζούμε καλύτερα. Όλοι μαζί, οι εθελοντές και τα παραρτήματα μας θα επιχειρήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε πολίτες και πολιτεία, στο μεγάλο αυτό ζήτημα, της προστασίας όλων μας από τον καρκίνο.

Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κοινωνικής μόρφωσης ή κοινωνικού status. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον καρκίνο. Δεν κάνει διακρίσεις. Γι αυτό και όλοι πρέπει να ξέρουμε πώς θα τον αποφύγουμε, μέσα από απλές καθημερινές συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία μας συνολικά.

Οι κυριότερες δράσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας για την εβδομάδα κατά του καρκίνου, είναι:

  • Δευτέρα 15 Μαΐου:
    – Συμβολική κινητοποίηση φοιτητών εθελοντών της ΕΑΕ στα ΤΕΙ Αθήνας (Αγίου Σπυρίδωνος 28, Αιγάλεω ) στις 11.30 π.μ., για «Σπουδές χωρίς καπνό», δηλαδή για χώρους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ελεύθερους από κάπνισμα. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση φοιτητών και καθηγητών για τους επιμέρους στόχους της κινητοποίησης.
    – Το Παράρτημα Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, παρουσιάζουν στο Αμφιθέατρο του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου «Η Αγία Όλγα», το έργο του Μποστ «ΦΑΥΣΤΑ» για ασθενείς, προσωπικό και κοινό στις 19.30μ.μ.
  • Τρίτη 16 Μαΐου:
    Διάλογος με τα πολιτικά κόμματα στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ, στις 11.30 π.μ. με θέμα «Η πρόληψη του καρκίνου στην ατζέντα των πολιτικών κομμάτων» με συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων δια εκπροσώπων τους.
    – Έκθεση φωτογραφίας με πορτρέτα ιαθέντων ασθενών στο Eκali Club, από το παράρτημα Κηφισιάς.
  • Τετάρτη 17 Μαΐου:
    Εκστρατεία ενημέρωσης στις γειτονιές της Αττικής και σε Νοσοκομεία
  • Πέμπτη 18 Μαΐου:
    Εκδήλωση για την πρόληψη στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα Πατησίων, από το Παράρτημα Άνω Πατησίων – Γαλατσίου, στις 19.00 μ.μ.
    – Πρόγραμμα Μοντέρνου Χορού στον Πεζόδρομο της Νέας Ιωνίας (Παλαιών Πατρών Γερμανού) από σχολή χορού, σε συνεργασία με το Παράρτημα Νέας Ιωνίας, στις 19.00μ.μ.
  • Παρασκευή 19 Μαΐου:
    Ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στο Άλσος Κηφισιάς στις 18.30 μ.μ.:

    • Συμβουλές διατροφής και μαγειρικής από την Βέφα Αλεξιάδου
    • Διαλογισμός για όλους «Άνοιγμα καρδιάς – Αποβολή του άγχους – Γαλήνη – Ισορροπία» με την Αγγελική Ζαμπέλη
    • Σκοράρουμε για την υγεία – συμβουλές και συνομιλία με αγαπημένους ολυμπιονίκες και αθλητές
    • Παρουσίαση χορών Latin «Χορέψτε μαζί μας»
    • Μουσικό ταξίδι με γκάϊντα, με τον David Alexander (Houston Highlanders Pipes)
  • Σάββατο 20 Μαΐου:
    – Συνεργασία της ΕΑΕ με το Mind the fact στο πολιτιστικό δρώμενο «Χαίρω πολύ» @Λαβύρινθος, στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 19.00 μ.μ.
  • Κυριακή 21 Μαΐου:
    – Το Παράρτημα Κηφισιάς σε συνεργασία με το Rotaract Κηφισιάς στο Άλσος Συγγρού, ενημερώνει επισκέπτες και περιπατητές για την πρόληψη στις 12.00 μ.μ.

Παράλληλα, όλη την εβδομάδα καλούνται οι συμπολίτες μας να περπατήσουν περισσότερο και σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ παροτρύνονται να χρησιμοποιούν τις σκάλες για να επιβιβάζονται στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και όχι τις κυλιόμενες ή τα ασανσέρ.

health.in.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024