Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολάκης: Από αύριο κανονικά η λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου

Πολάκης: Από αύριο κανονικά η λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου

Κόσμημα χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, το Νοσοκομείο Ζακύνθου, καθώς όπως τόνισε διαθέτει πολλές υποδομές, επάρκεια ιατρικού προσωπικού και ότι ελλείψεις υπάρχουν από το υπόλοιπο προσωπικό θα καλυφθούν. Αναφερόμενος στο θέμα των κλειστών χειρουργείων διαβεβαίωσε ότι από αύριο, Πέμπτη, θα αρχίσουν να λειτουργούν σταδιακά.

Κόσμημα χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, το Νοσοκομείο Ζακύνθου, καθώς όπως τόνισε διαθέτει πολλές υποδομές, επάρκεια ιατρικού προσωπικού και ότι ελλείψεις υπάρχουν από το υπόλοιπο προσωπικό θα καλυφθούν. Αναφερόμενος στο θέμα των κλειστών χειρουργείων διαβεβαίωσε ότι από αύριο, Πέμπτη, θα αρχίσουν να λειτουργούν σταδιακά.

Ο κ. Πολάκης είχε τρίωρη σύσκεψη με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και το επιστημονικό προσωπικό, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις με τους γιατρούς.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι «το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ένα πραγματικό κόσμημα, είναι ένα σύγχρονο νοσοκομείο με πολλές υποδομές, με επάρκεια ιατρικού προσωπικού και ότι ελλείψεις υπάρχουν από το υπόλοιπο προσωπικό θα τις καλύψουμε».

Και συμπλήρωσε ότι «εμείς ως κυβέρνηση κάναμε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου αυτά που κάναμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από το γενικό λογιστήριο του κράτους και φέτος πήρε και 750.000 χιλιάδες ευρώ από την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των κλειστών χειρουργείων μετά τον θάνατου ασθενούς το 2016 λόγω ενδονοσοκομειακής λοίμωξης, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι «σε συνεννόηση με την επιστημονική επιτροπή και της διοίκηση του νοσοκομείου ολοκληρώθηκαν όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας για να μπορέσει να γίνει ασφαλής επανεκκίνηση της λειτουργίας των χειρουργείων.
Συγκεκριμένα έγινε, πλήρης έλεγχος και δόθηκε πιστοποίηση υπό την εποπτεία της ΚΤΥΠ, των δικτύων των αερίων, έγινε αντικατάσταση για λόγους ασφαλείας των αναισθησιολογικών μηχανημάτων, έγινε πλήρης αντικατάσταση του φαρμακευτικού υλικού, έγινε έλεγχος στα κλιματιστικά μηχανήματα και στα μηχανήματα αποστείρωσης, έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι έχουν δοθεί οι πιστοποιήσεις και από αύριο, προοδευτικά, τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου, αρχίζουν την λειτουργία τους, σε συνεννόηση της διοίκησης με την επιστημονική επιτροπή, μέχρι την ανάπτυξη της πλήρους δυναμικότητας του».

Τέλος ανέφερε ότι «με όλο αυτό το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί μια δυσπιστία του κόσμου, η οποία πρέπει να αποκατασταθεί, γι’ αυτό και εγώ λέω με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι το Νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ασφαλές, έχει εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό, έχει διοίκηση που έκανε αυτά που έπρεπε και πραγματικά πρέπει να ξεκινήσει την λειτουργία του για να βοηθά τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού».

ΝΔ: Η Υγεία είναι πάνω από κομματικές φιέστες και «πανηγύρια»

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Παύλου Πολάκη στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ότι το άνοιγμα των χειρουργείων γίνεται χωρίς να πληρούνται οι όροι ασφαλείας, σε γραπτή δήλωσή του τονίζει ότι «καθημερινά είναι, πλέον, τα φαινόμενα εκφυλισμού, στον οποίο οδηγεί τη δημόσια Υγεία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η επιλογή του Υπουργείου Υγείας να ανοίξει τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου πριν ακόμα εκδοθεί το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της γυναίκας το Δεκέμβριο του 2016, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να μην συνδέεται με την σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Αναπληρωτή στο νησί, ο οποίος θυμήθηκε να επισκεφτεί τη Ζάκυνθο, σχεδόν τρεις μήνες μετά το δραματικό γεγονός. Εάν ισχύει πάντως η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι τα δύο γεγονότα τελικώς συνδέονται, κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν. Εμείς από την πρώτη στιγμή επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο του νησιού και φέραμε το μεγάλο αυτό ζήτημα στη Βουλή. Η Υγεία είναι πάνω από κομματικές φιέστες και “πανηγύρια». Ελπίζουμε η εσπευσμένη επαναλειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου να μην έχει αρνητικές συνέπειες στους ασθενείς».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024