Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντικρούει την ΠΟΕΔΗΝ η διοίκηση του «Σισμανόγλειου» για τον θάνατο ασθενή

Αντικρούει την ΠΟΕΔΗΝ η διοίκηση του «Σισμανόγλειου» για τον θάνατο ασθενή

Στην βαρύτητα της κατάστασης της ασθενούς που απεβίωσε χθες, Δευτέρα, λίγο μετά από αξονική τομογραφία στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλεμινγκ» αποδίδει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» τον θάνατό της, αντικρούοντας την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι οφείλεται στον χαλασμένο αξονικό τομογράφο του «Σισμανόγλειου».

Στην βαρύτητα της κατάστασης της ασθενούς που απεβίωσε χθες, Δευτέρα, λίγο μετά από αξονική τομογραφία στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλεμινγκ» αποδίδει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ» τον θάνατό της, αντικρούοντας την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι οφείλεται στον χαλασμένο αξονικό τομογράφο του «Σισμανόγλειου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκηση του «Σισμανόγλειου – Αμαλία Φλέμινγκ», η 83χρονη αποβιώσασα έπασχε από νεοπλασματική νόσο με εκτεταμένες εγκεφαλικές μεταστάσεις και πριν δύο μήνες είχε νοσηλευθεί στον «Ευαγγελισμό» με διαταραχές εκπομής αφασικού τύπου και επικοινωνίας ενώ είχαν διαπιστωθεί και ευμεγέθεις εστίες με τήξη και οίδημα.

Στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας η ηλικιωμένη εισήχθη στο «Σισμανόγλειο» με διαταραχή συνείδησης αλλά εργαστηριακά καλά ευρήματα και κρίθηκε αναγκαία η υποβολή της σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου λόγω ιατρικού ιστορικού.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, λόγω βλάβης του Αξονικού Τομογράφου του «Σισμανόγλειου» η ασθενής μεταφέρθηκε στις 13:00 μ.μ. στο «Αμαλία Φλεμινγκ» όπου και υπέστη ανακοπή και παρά την προσπάθειες ανάψησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, κατέληξε.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «εάν ήταν σε λειτουργία ο Αξονικός Τομογράφος του Σισμανόγλειου θα γλίτωνε την ταλαιπωρία, θα ήταν πιο άμεση η ιατρική αντιμετώπιση και μπορεί να ζούσε».

Και προσθέτει επίσης ότι το Σισμανόγλειο δεν είναι το μόνο νοσοκομείο που δεν έχει λειτουργικό Αξονικό Τομογράφο. «Εφημερεύουν νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν Αξονικό Τομογράφο. Προσέρχονται οι ασθενείς στα Επείγοντα με σοβαρά προβλήματα Υγείας και διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία ή τον Ιδιωτικό τομέα, για Αξονική Τομογραφία. Χάνεται πολύτιμος χρόνος στη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου, που καθίσταται μοιραίος πολλές φορές για τη ζωή των Ασθενών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, από Λάρισα έως Αθήνα δεν υπάρχει Αξονικός Τομογράφος στα νοσοκομεία που είναι ανεπτυγμένα στην Εθνική Οδό, το ίδιο και στο Αίγιο, ενώ πολλοί Αξονικοί Τομογράφοι δεν δουλεύουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι:

  • Νοσοκομεία που εφημερεύουν και δεν έχουν καθόλου Αξονικό Τομογράφο είναι: Έλενα Βενιζέλου, Αγλαΐα Κυριακού, Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Έδεσα, Νάουσα, Γουμένισσα Κιλκίς, Κάρυστος, Κύμη, Μολάοι, Κυπαρισσία, Καλάβρυτα, Αίγιο, Κρέστενα, Αμαλιάδα, Ιεράπετρα, Ικαρία, Σαντορίνη.
  • Νοσοκομεία που υπολειτουργούν οι Αξονικοί Τομογράφοι λόγω βλαβών ή ελλείψεων προσωπικού είναι: Καρδίτσα, Πολύγυρος, Λειβαδιά (μόνο πρωινή βάρδια, εθνική οδό), Άμφισσα (μόνο πρωινή βάρδια), Θήβα (λειτουργεί 1φορά την εβδομάδα και είναι πάνω σε εθνική οδό), Χαλκίδα (μόνο πρωινή βάρδια και 3 απογεύματα), Λαμία (είναι για τα σκουπίδια), Άρτα, Γ.Ν. Λάρισας, Πανεπιστημιακό Λάρισας (ο ένας εκ των δύο), Πρέβεζα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Φιλιάτες.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024