Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξοικονόμηση 15 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για τον ελέγχο του αίματος

Εξοικονόμηση 15 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για τον ελέγχο του αίματος

Ολοκληρώθηκε ο συγκεντρωτικός διαγωνισμός oρολογικού ελέγχου του αίματος από 97 αιμοδοσίες σε τέσσερα Κέντρα Αιμοδοσίας. Ο διαγωνισμός θα επιφέρει εξοικονόμηση 15 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, θα διευκολύνει τον έλεγχο ποιότητας και θα επιταχύνει το στρατηγικό σχεδιασμό συγκεντροποίησης προμηθειών και διαδικασιών της αιμοδοσίας της χώρας, σε εναρμόνιση με ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες.

Ολοκληρώθηκε ο συγκεντρωτικός διαγωνισμός oρολογικού ελέγχου του αίματος από 97 αιμοδοσίες σε τέσσερα Κέντρα Αιμοσοδίας. Ο διαγωνισμός θα επιφέρει εξοικονόμηση 15 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, θα διευκολύνει τον έλεγχο ποιότητας και θα επιταχύνει το στρατηγικό σχεδιασμό συγκεντροποίησης προμηθειών και διαδικασιών της αιμοδοσίας της χώρας, σε εναρμόνιση με ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες.

Σύμμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τα οφέλη από τη συγκεντροποίηση του Ορολογικού Ελέγχου του αίματος θα είναι ακόμα μεγαλύτερα λόγω της απελευθέρωσης ανθρώπινου δυναμικού από τις αιμοδοσίες και την ταχεία διακίνηση των αποτελεσμάτων μέσω του νέου ενιαίου πληροφοριακού συστήματος της Αιμοδοσίας.

«Η ηλεκτρονική διασύνδεση των αιμοδοσιών της χώρας είναι μία απαίτηση του χθες, που βρίσκεται στη χώρα μας σε διαδικασία υλοποίησης από 3ετίας. Το έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Ο σχεδιασμός στοχεύει στην σε πραγματικό χρόνο, on line, καταγραφή των αιμοδοτών, των αποθεμάτων και του μεταγγιζόμενου αίματος, σε μια αλυσίδα από τη φλέβα του αιμοδότη έως τη φλέβα του ασθενούς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ)

Θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών, καθώς σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας πρόσφατα με αφορμή τη γρίπη έγινε ηλεκτρονική κινητοποίηση των εθελοντών αιμοδοτών, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και ανταποκρίθηκαν 12.473 άτομα σε διάστημα περίπου 30 ημερών.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024