Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξομοιωτή μαγνητικού τομογράφου απέκτησε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία»

Εξομοιωτή μαγνητικού τομογράφου απέκτησε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία»

Με εξομοιωτή μαγνητικού τομογράφου εξοπλίστηκε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» με στόχο να συμβάλλει σημαντικά στην εξοικείωση των μικρών ασθενών, με τη διαδικασία της εξέτασης της μαγνητικής τομογραφίας. Μέσω της λειτουργίας του, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου με σκοπό την ψυχολογική τους προετοιμασία και εν τέλει την αποφυγή αναισθησίας.

Με εξομοιωτή μαγνητικού τομογράφου εξοπλίστηκε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» με στόχο νασυμβάλλει σημαντικά στην εξοικείωση των μικρών ασθενών, με τη διαδικασία της εξέτασης της μαγνητικής τομογραφίας. Μέσω της λειτουργίας του, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου με σκοπό την ψυχολογική τους προετοιμασία και εν τέλει την αποφυγή αναισθησίας.

Σύμφωνα με την Χριστιάνα Χατζηγιώργη, διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», η σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς θα συμβάλει στην ψυχολογική ανακούφιση παιδιών που με ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής δύναμης μάχονται καθημερινά ενάντια στην ασθένειά τους.

«Στο τμήμα μας γίνονται μηνιαία διακόσιες περίπου αναισθησίες. Η αναισθησία είναι μία σοβαρή ιατρική πράξη, λόγω καταστολής του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, η οποία ελλοχεύει κινδύνους. Εάν έστω και ένα παιδί μπορεί να συνεργαστεί λόγω εξοικείωσης με την εξέταση και αποφύγει την αναισθησία, νομίζουμε ότι το κέρδος είναι αντιληπτό» σημείωσε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την παρουσίαση του εξομοιωτή.

Η Μαρία Τρυφωνίδη, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», πρόσθεσε ότι «στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε ως χώρα, δυστυχώς, οι δαπάνες της πολιτείας για την ιατρική περίθαλψη έχουν συρρικνωθεί, γεγονός που αυξάνει τη σημασία και την ανάγκη της στήριξης από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο της θεραπευτικής φροντίδας των ασθενών».

Να σημειωθεί ότι, η εγκατάσταση του εξομοιωτή στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» έγινε με πρωτοβουλία της «Φλόγας» και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Bayer Ελλάς, την οποία και ευχαρίστησε δημόσια η κ. Τρυφωνίδου καθώς όπως είπε η εταιρεία «στέκεται στο πλευρό μας στις προσπάθειές μας για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών που νοσούν από καρκίνο».

health.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024