Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου δίνει η Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου δίνει η Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50).

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας Νικόλαος Παπαδογεωργάκης και οι συνεργάτες του θα εξετάσουν όσους πολίτες το επιθυμούν, αρκεί να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Η επιστημονική ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου (27/7) και στόχο έχει να συνεισφέρει στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού και των Ελλήνων γιατρών και οδοντιάτρων για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου με σκοπό την πρόληψη, την πρώιμη διάγνωση και την έγκαιρη θεραπεία.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε χρόνο καταγράφονται πάνω από 500.000 νέα περιστατικά καρκίνου κεφαλής και τραχήλου σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερα από 200.000 άτομα χάνουν την ζωή τους εξαιτίας της νόσου.

Ο καρκίνος της κεφαλής και του τραχήλου αφορά κυρίως την στοματική κοιλότητα, τον στοματοφάρυγγα, τον λάρυγγα, τον θυρεοειδή αδένα και το δέρμα της περιοχής της κεφαλής και του τραχήλου.

Προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, τα τελευταία όμως χρόνια παρατηρείται αύξηση σε άτομα ηλικίας κάτω των 45 ετών. Οι άνδρες προσβάλλονται συχνότερα απ’ ότι οι γυναίκες, η αναλογία, όμως, αυτή έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και σήμερα είναι περίπου 1,5:1 ειδικά στον καρκίνο του στόματος.

Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στις ευρωπαϊκές χώρες, δείχνουν πως τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης στοματικού καρκίνου παρουσιάζονται στη Γαλλία και την Ουγγαρία, ενώ τα χαμηλότερα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024