Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«ΑΞΙΖΕΙ» να ενημερωθείτε για τον Διαβήτη και τη Δυσλιπιδαιμία

«ΑΞΙΖΕΙ» να ενημερωθείτε για τον Διαβήτη και τη Δυσλιπιδαιμία

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το ταξίδι της η πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Διαβήτη και τη Δυσλιπιδαιμία με τίτλο «ΑΞΙΖΕΙ». Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η επαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για το καρδιομεταβολικό σύνδρομο, τον Διαβήτη και τη Δυσλιπιδαιμία.

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το ταξίδι της η πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Διαβήτη και τη Δυσλιπιδαιμία με τίτλο «ΑΞΙΖΕΙ», την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η επαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για το καρδιομεταβολικό σύνδρομο, τον Διαβήτη και τη Δυσλιπιδαιμία. Για την επίτευξη του στόχου, η εκστρατεία περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά δράσεων και επικοινωνιακών ενεργειών, σε επτά πόλεις στην Ελλάδα.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, η εκστρατεία επισκέπτεται την Λάρισας μέχρι και τις 4 Ιουνίου, από όπου θα συνεχίσει και για την υπόλοιπη Ελλάδα. (Για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκστρατείας επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.axizi.gr.)

Η αντιμετώπιση του διαβήτη αποτελεί παγκόσμια πρόκληση, καθώς αποτελεί μάστιγα της εποχής μας και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Διαβήτη (IDF) για το 2015, υπολογίζεται ότι 415 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν παγκοσμίως από διαβήτη, ενώ υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός ότι θα αυξηθεί εκρηκτικά, φτάνοντας στα 642 εκ. το 2040. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη ανέρχεται σε 608.000, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στις 697.000 το 2040.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως καθώς ευθύνονται για το 30% των θανάτων, ενώ στην ευρωπαϊκή ήπειρο το ποσοστό ανεβαίνει σχεδόν στο 50%. Αυτό μεταφράζεται σε πάνω από 4,3 εκατομμύρια θανάτους κάθε έτος στα 52 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής περιοχής του ΠΟΥ και σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια θανάτους κάθε έτος στην ΕΕ. Οι κυριότερες μορφές καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι η στεφανιαία νόσος και το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, με περίπου το 50% των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα να οφείλονται σε στεφανιαία νόσο και το 1/3 σε αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το πρόγραμμα «ΑΞΙΖΕΙ» της MSD με την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και ευρύ φάσμα επικοινωνιακών ενεργειών μέσω παραδοσιακών και online μέσων, καθώς και δράσεις ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του ΕΟΦ.

Ο Haseeb Ahmad, Διευθύνων Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου με αφορμή την εκστρατεία επισημαίνει ότι «όλοι εμείς στην MSD είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα ‘ΑΞΙΖΕΙ’ θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της γνώσης του κοινού σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δύο αυτών διαταραχών. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού της Θεσσαλονίκης μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας ανά την Ελλάδα. Με την πολύτιμη επιστημονική αρωγή της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, φιλοδοξούμε να μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ότι ‘ΑΞΙΖΕΙ’ να μεριμνήσουμε για την έγκαιρη διάγνωση και να διατηρήσουμε τα επίπεδα σακχάρου και LDL χοληστερόλης στο αίμα μας χαμηλά. Θέτοντας διαχρονικά στο επίκεντρο τον άνθρωπο, η MSD αφουγκράζεται τις ανάγκες ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και στοχεύει στην κάλυψη των υφιστάμενων κενών γνώσης. Η εκστρατεία ‘ΑΞΙΖΕΙ’ είναι το καλύτερο όχημα για την προσπάθειά μας αυτή».

health.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024