Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν εξέταση για τον σακχαρώδη διαβήτη σε πέντε Δήμους

Δωρεάν εξέταση για τον σακχαρώδη διαβήτη σε πέντε Δήμους

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με τη συνεργασία και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματίων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών ομιλιών με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2: όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζω».

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με τη συνεργασία και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματίων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών ομιλιών με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2: όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζω».

Οι ενημερωτικές ομιλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο προγραμμάτων ενημέρωσης που υλοποιεί το Διαδημοτικό Δίκτυο για την Πρόληψη σοβαρών Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας και την προστασία του γενικού πληθυσμού.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από το σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κ.λπ..

Στόχος των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το ΕΔΔΥΠΠΥ είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, μέσω της ενημέρωσης του πληθυσμού, σε συνδυασμό με δωρεάν εξέταση (μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης) για όσους παραβρεθούν.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Στο Δήμο Τρίπολης, την Τετάρτη 1/6/2016, στις 18.30 στο ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης, Πλατεία Βαλτετσίου 4.
  • Στο Δήμο Χαλκιδέων, την Τρίτη, 7/6/2016, στις 10.30, στο Γ’ ΚΑΠΗ Δήμου Χαλκίδας, περιοχή Αλωνάκι, οδός Βορείου Ηπείρου 57.
  • Στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, την Τετάρτη, 8/6/2016, στις 18.30, στο Β’ ΚΑΠΗ Πυλαίας (Μαλακοπή), Αγίου Χριστοφόρου 1.
  • Στο Δήμο Αιγάλεω, την Τετάρτη, 8/6/2016, στις 10.30, στο Γ’ ΚΑΠΗ Δήμου Αιγάλεω, Δελφών 49 & Τομπάζη.
  • Στο Δήμο Αλίμου, την Παρασκευή, 10/6/2016, στις 10.00, στο Α’ ΚΑΠΗ Αλίμου, Λ. Καλαμακίου & Ερεχθείου.

«Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία να εξεταστούν και να ενημερωθούν για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη δημότες των Δήμων-μελών του Δικτύου μας, που στη σύγχρονη εποχή έχει ιδιαίτερα ανησυχητική αυξητική τάση. Η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας μας. Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης τέτοιες δράσεις ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024