Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διάσημα κτήρια και μνημεία «βάφονται» με μωβ χρώμα

Διάσημα κτήρια και μνημεία «βάφονται» με μωβ χρώμα

Στα μωβ «βάφονται» διάσημα κτήρια και μνημεία, παγκοσμίως, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου, για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας καλεί όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση να φωτογραφηθούν με φόντο τα φωταγωγημένα σημεία και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα μωβ «βάφονται» διάσημα κτήρια και μνημεία, παγκοσμίως, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου, για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας καλεί όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση να φωτογραφηθούν με φόντο τα φωταγωγημένα σημεία και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτω από τα hashtag #unitedwestand2016 και #worldibdday2016.

Σήμερα, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, παγκοσμίως, ζουν με νόσο Crohn και ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Η Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ τιμάται τη 19η Μαΐου από οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΙΦΝΕ.

Για την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ 2016, η πανευρωπαϊκή οργάνωση ασθενών με νόσο Crohn και ελκώδη κολίτιδα (EFCCA), μαζί με τα 31 μέλη της, μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, και άλλες αδερφές οργανώσεις από όλο τον κόσμο ενώνουν τις προσπάθειές τους γύρω από την καμπάνια «Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ» προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό και να ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, με την άδεια αρμόδιων τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών αρχών, παγκοσμίως, θα φωταγωγηθούν διάσημα ορόσημα/μνημεία/κτήρια μωβ, το χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ. Οι εικόνες των φωταγωγημένων σημείων θα δημοσιευθούν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτω από τα hashtag #unitedwestand2016 και #worldibdday2016.

Στην Ελλάδα τα ορόσημα/κτήρια/μνημεία που θα φωταγωγηθούν είναι:

  • Η Ακαδημία Αθηνών.
  • Τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στην Αθήνα.
  • Το γλυπτό Ομπρέλες στη Θεσσαλονίκη.
  • Το Δημαρχείο της Καβάλας.
  • Το άγαλμα της Ελευθερίας στη Δράμα.
  • Η κεντρική γέφυρα στα Τρίκαλα.
  • Το Εθνικό Ωδείο στη Λάρισα.
  • Το Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας καλεί όλους όσους επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα άτομα με ΙΦΝΕ να φωτογραφηθούν με φόντο τα φωταγωγημένα σημεία και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κάτω από τα hashtag #unitedwestand2016 και #worldibdday2016).

Παράλληλα, ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, διοργανώνει και τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Ενημερωτική διαδραστική ομιλία στη Θεσσαλονίκη από την Ψυχοθεραπεύτρια – Ψυχοδραματίστρια Χριστίνα Πατρινιού, με θέμα «Η Διαχείριση των ΙΦΝΕ με στόχο τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του πάσχοντα».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στις 18.30 το απόγευμα, στο κτήριο της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), Προξένου Κορομηλά 51, στην αίθουσα του 4ου ορόφου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

  • Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, η οποία καλύπτει τις συχνές ανάγκες των ατόμων με ΙΦΝΕ για αίμα.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, από τις 8.30 το πρωί έως τις 13.30 το μεσημέρι, ταυτόχρονα στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο στον Πειραιά και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη.

Να σημειωθεί ότι όποιος εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να δώσει αίμα, μπορεί να το κάνει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης ή άλλης περιφέρειας της Ελλάδας και οποιαδήποτε ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δηλώσει ότι επιθυμεί η φιάλη να κατατεθεί στην τράπεζα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά και στη συνέχεια να ενημερώσει τον υπεύθυνο διαχείρισης της τράπεζας που έχει οριστεί από τον σύλλογο στο τηλέφωνο 690 760 5396.

  • Θεατρική παράσταση για παιδιά στην Αθήνα από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου του Αγίου Ιωάννη του Ρέντη, με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών».

Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι, στο κεντρικό κτήριο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», στο σαλόνι του 1ου ορόφου.

health.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024