Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε πέντε δήμους ανά την Ελλάδα

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε πέντε δήμους ανά την Ελλάδα

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις προσφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής», που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις προσφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής», που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από την παροχή δωρεάν εξετάσεων στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Οι «Μετρήσεις Ζωής» χαρακτηρίζονται φέτος από δυο καινοτομίες: Η πρώτη αφορά στη συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, στηρίζοντας το έργο της για την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων στο νησί της Κω. Επίσης τον Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ ενέργειες, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών της Αττικής σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Δράμας, Ξάνθης, Ρεθύμνου, Κορινθίων και Θερμαϊκού και των αντίστοιχων τοπικών ιατρικών συλλόγων.

Στις «Μετρήσεις Ζωής», εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν στους ακόλουθους διαγνωστικούς ελέγχους:

  • Σπιρομέτρηση
  • Οφθαλμολογικός έλεγχος (σε συνεργασία με την Alcon)
  • Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c)
  • Έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης
  • Εξέταση Σπίλων

Το ημερολόγιο των επισκέψεων έχει διαμορφωθεί για φέτος ως εξής:

  • Δήμος Δράμας – Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Δημαρχιακού Μεγάρου, 11-12 Μαΐου 2016
  • Δήμος Ξάνθης – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, 7-8 Ιουνίου 2016
  • Δήμος Ρεθύμνου – Α’ ΚΑΠΗ Ρεθύμνου, 19-20 Οκτωβρίου 2016
  • Δήμος Κορινθίων – Δημαρχείο, 22-23 Νοεμβρίου 2016
  • Δήμος Θερμαϊκού – Ιατρείο Νέων Επιβατών, 7-8 Δεκεμβρίου 2016

Να σημειωθεί ότι το 2015 μέσω του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» πραγματοποιήθηκαν 8.700 διαγνωστικές εξετάσεις σε επτά πόλεις. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσης της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis να στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους καθώς και του προσδόκιμου επιβίωσής τους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γεώργιος Πατούλης επισήμανε ότι «Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ως Πιστοποιημένο Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στέκεται αρωγός σε ένα πρόγραμμα για την υγεία των συμπολιτών μας, που συμβάλλει στην πρόληψη, δίνοντας τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να εξεταστούν και να προλάβουν σοβαρά νοσήματα».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρήστος Δαραμήλας συμπλήρωσε ότι «χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Novartis καθώς η φιλοσοφία του συγκεκριμένου προγράμματος ταυτίζεται με τους στόχους της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και για το λόγο αυτό αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς η στήριξη αυτής της προσπάθειας».

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas Ρικάρντο Κανεβαρι, τόνισε ότι «σήμερα πολλοί συνάνθρωποί μας δεν προχωρούν σε διαγνωστικές εξετάσεις για την υγεία τους, είτε για λόγους διαφορετικής αντίληψης πρόληψης, είτε και για οικονομικούς λόγους, Πρόθεσή μας είναι να συμβάλλουμε στη διάδοση της πρόληψης και να βοηθήσουμε έμπρακτα όπου υπάρχει ανάγκη, πάντα με υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας και ακεραιότητας».

health.in.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024