Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι δομές του ΠΕΔΥ και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο τομέα της Υγείας, αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι μονάδες του ΠΕΔΥ και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο τομέα της Υγείας, αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό.

Συνεπώς, την Πέμπτη 7 Απριλίου θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά στις δημόσιες δομές υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καλεί επίσης τους γιατρούς μέλη της να λάβουν μέρος στις πορείες και τα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα.

Ενώ κάλεσμα στα μέλη του απευθύνει και το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, να παραστούν στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί με πορεία προς την Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν λόγο «για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» και διεκδικούν την ένταξή τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ.

Επίσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε τη συμμετοχή του στην απεργία της 7ης Απριλίου και καλεί τα μέλη του, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να στηρίξουν την κινητοποίηση. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς» θα συνεχίσει «να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν σε αυτή.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024