Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση μερίδων και μικρότερα σερβίτσια για αναχαίτιση της παχυσαρκίας

Μείωση μερίδων και μικρότερα σερβίτσια για αναχαίτιση της παχυσαρκίας

Μια νέα ολιστική θεωρία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας προτείνουν βρετανοί ερευνητές. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal, ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής την Δρ Τερέζα Μαρτό προτείνει να μειωθεί το μέγεθος των συσκευασιών των τροφίμων, μερίδων φαγητού σε εστιατόρια και κατ' οίκον, καθώς και να μικρύνει το μέγεθος των πιάτων.

Μια νέα ολιστική θεωρία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας προτείνουν βρετανοί ερευνητές. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal, ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής την Δρ Τερέζα Μαρτό προτείνει να μειωθεί το μέγεθος των συσκευασιών των τροφίμων, μερίδων φαγητού σε εστιατόρια και κατ’ οίκον, καθώς και να μικρύνει το μέγεθος των πιάτων.

Με λίγα λόγια οι ερευνητές ζητούν να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές σε κάθε διάσταση της διατροφής, από τον τρόπο που το φαγητό πωλείται στα καταστήματα, σερβίρεται εκτός σπιτιού και καταναλώνεται στο σπίτι.

Και αυτό διότι έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι, όσο μεγαλύτερες είναι οι συσκευασίες, οι μερίδες και τα σερβίτσια, τόσο οι άνθρωποι τρώνε και πίνουν περισσότερο. Καταναλώνουν έτσι περισσότερες θερμίδες, με συνέπεια τελικά να αυξάνει το σωματικό τους βάρος σε βάθος χρόνου.

Οι επιστήμονες προτείνουν λοιπόν, μεταξύ άλλων, να σταματήσουν οι προσφορές στα καταστήματα (όπου οι μεγαλύτερες συσκευασίες τροφίμων και ποτών κοστίζουν αναλογικά λιγότερο), να μειωθούν τα μεγέθη των προϊόντων διατροφής στις διαφημίσεις και να μικρύνουν τα σερβίτσια.

«Το κράτος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να επιβάλει την ύπαρξη μικρότερων μερίδων σε καντίνες σχολείων, νοσοκομεία, στρατόπεδα, φυλακές και δημόσιους οργανισμούς» εξηγεί η Δρ Μαρτό.

Οι ερευνητές αναγνωρίζουν τη δυσκολία του πράγματος, με δεδομένο ότι αφενός οι βιομηχανίες τροφίμων μάλλον θα είναι απρόθυμες για κάτι τέτοιο, αφετέρου έχει επικρατήσει στο κοινό η λανθασμένη νοοτροπία ότι όσο περισσότερο είναι το φαγητό, τόσο το καλύτερο.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024