Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πληρωμή με κάρτες στο επίκεντρο συνάντησης γιατρών - Αλεξιάδη

Η πληρωμή με κάρτες στο επίκεντρο συνάντησης γιατρών – Αλεξιάδη

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη θα έχει στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης το προεδρείο  του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να συζητήσουν το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης καρτών για τις ιατρικές υπηρεσίες. Οι γιατροί δηλώνουν αντίθετοι στον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής θέτοντας ζήτημα ιατρικού απορρήτου.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη θα έχει στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να συζητήσουν το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης καρτών για τις ιατρικές υπηρεσίες. Οι γιατροί δηλώνουν αντίθετοι στον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής θέτοντας ζήτημα ιατρικού απορρήτου.

Με επιστολή του προς τον κ. Αλεξιάδη, ο ΙΣΑ υπενθυμίζει ότι τάσσεται υπέρ της διαφάνειας με αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και ότι έχει ήδη καταθέσει σε όλες τις ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών προτάσεις για να παταχθεί η φοροδιαφυγή με τρόπους, όπως το άνοιγμα των λογαριασμών και έλεγχο περιουσιολογίου όλων των δημόσιων υπαλλήλων και επαγγελματιών, καθώς και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής συνταγής ως απαραίτητη προϋπόθεση για την διενέργεια εξετάσεων και χορήγηση των φαρμάκων στον ασθενή ακόμα και στα ΜΗΣΥΦΑ χωρίς την οποία να απαγορεύεται η χορήγηση φαρμάκων. Και τέλος, μέσω της χρήσης Κάρτας Υγείας όπου θα είναι καταγεγραμμένα όλα τα στοιχεία που αφορούν το ιστορικό του ασθενή, τις ιατρικές επισκέψεις τη συνταγογράφηση κ.α.

Οι γιατροί σημειώνουν επίσης ότι, το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της πιστωτικής κάρτας στις ιατρικές πράξεις αντιβαίνει στο ιατρικό απόρρητο, γεγονός που σημαίνει ότι ο χώρος της παροχής υπηρεσιών υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ισότιμα με τα εμπορικά καταστήματα.

«Μία τράπεζα δεν έχει κανένα λόγο να γνωρίζει αν και πόσες φορές επισκέφθηκε ο πελάτης της τον ψυχίατρό του. Θα πρέπει λοιπόν πρώτα να διασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο» υπογραμμίζεται στην επιστολή του ΙΣΑ.

Σημείο αιχμής για τους γιατρούς αποτελούν και οι ισχύουσες τραπεζικές προμήθειες λόγω χρήσης των μηχανημάτων χρέωσης των πιστωτικών καρτών, καθώς και το γεγονός ότι υπάρχουν κοινωνικές ομάδες για τις οποίες θα είναι τροχοπέδη η χρήση πλαστικού χρήματος.

health.in.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024