Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινιάζεται η Μονάδα Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπειών στην Κρήτη

Εγκαινιάζεται η Μονάδα Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπειών στην Κρήτη

Tα εγκαίνια της Μονάδας Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπευτικών Εφαρμογών (θεραπεία καρκίνου θυρεοειδούς με ραδιενεργό ιώδιο) στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

Tα εγκαίνια της Μονάδας Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπευτικών Εφαρμογών (θεραπεία καρκίνου θυρεοειδούς με ραδιενεργό ιώδιο) στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, στις 11:00.

Πρόκειται για τη μοναδική θεραπευτική μονάδα Πυρηνικής Ιατρικής στην Κρήτη, που καλύπτει ανάγκες ασθενών, όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά από όλη τη νότια Ελλάδα και από νησιά του νοτίου Αιγαίου, και λειτουργούσε από το 1997 έως σήμερα με δύο θωρακισμένους θαλάμους στους οποίους νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς, εβδομαδιαίως.

Ο χρόνος αναμονής των ασθενών, σύμφωνα με την 7η Υγειονομική Περιφέρειας Κρήτης, πριν τη δημιουργία των νέων θαλάμων ήταν από οκτώ έως δώδεκα μήνες, με αποτέλεσμα πολλοί από τους ασθενείς να αναγκάζονταν να μεταβούν σε Μονάδες Υγείας της Αθήνας για τη θεραπεία τους.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2015 χορηγήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ειδική άδεια λειτουργίας στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής κατηγορίας Α3 του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με την προσθήκη δύο επιπλέον θαλάμων ιωδιοθεραπείας και ενός χώρου φύλαξης ραδιενεργών αποβλήτων.

Η κατασκευή-προσθήκη των δύο θαλάμων ιωδιοθεραπείας και του χώρου φύλαξης ραδιενεργών αποβλήτων, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο οποίος τροποποιήθηκε με ενέργειες της 7η Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κατά 100.000 ευρώ γι’ αυτόν τον σκοπό και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Παράλληλα, από τη ΔΥΠΕ Κρήτης χαρακτηρίζεται ως «έργο πνοής και αποτέλεσμα προσπαθειών από το 2007, ενώ συμβάλει ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού ασθενών, με τον χρόνο αναμονής να έχει μειωθεί στο μισό».

health.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024