Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Την επιτακτική ανάγκη της άμεσης εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31/5) και ζητά από την Πολιτεία να πράξει τα δέοντα για την εφαρμογή του.

Την επιτακτική ανάγκη της άμεσης εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31/5) και ζητά από την Πολιτεία να πράξει τα δέοντα για την εφαρμογή του.

«Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει με ιδιαίτερη αυστηρότητα, συνέπεια και συνέχεια τις διατάξεις που αφορούν στη χρήση καπνού. Χωρίς ‘παραθυράκια’, χωρίς βερμπαλισμούς και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων. Με έλεγχο και επιβολή αυστηρών κυρώσεων, αποδεικνύοντας ότι σέβεται εξίσου όλους τους πολίτες», σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Προτείνει, μάλιστα, να δοθεί διαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση του κοινού και ειδικά των εφήβων και των νέων, για τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος, μέσω αντικαπνιστικών εκστρατειών και προγραμμάτων αγωγής της υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρώτη σε καπνιστές ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ και να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις σε αριθμό καπνιστών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία για την Ελλάδα, κάθε χρόνο 20.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Παγκοσμίως, κάθε δέκα δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει εξαιτίας νόσων που συνδέονται με το κάπνισμα. Το τσιγάρο προκαλεί τεράστια επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, καθώς ευθύνεται για 700.000 μέρες νοσηλείας, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η Ελλάδα παραμένει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, στην οποία οι πολίτες της εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα, αφού σύμφωνα, με στοιχεία του τελευταίου Ευρωβαρομέτρου, το ποσοστό έκθεσης σε καπνό στους χώρους εστίασης και στα κέντρα διασκέδασης ανέρχεται στο 71%.

health.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024