Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής της Β’ Αθηνών, αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αναπληρωτή υπουργό τον βουλευτή Ρεθύμνου, Ανδρέα Ξανθό. Τον τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης, επίσης βουλευτής της Β' Αθηνών.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής της Β’ Αθηνών, αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αναπληρωτή υπουργό τον βουλευτή Ρεθύμνου, Ανδρέα Ξανθό. Τον τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης, επίσης βουλευτής της Β’ Αθηνών.

Ο κ. Κουρουμπλής κατάγεται από το Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και είναι δόκτωρ Κοινωνικών Επιστημών καιδικηγόρος. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ από το 2012 εκλέγεται βουλευτής στη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος υπουργός Υγείας,θεωρείται καλός γνώστης των θεμάτων της Υγείας, καθώς την περίοδο 1993-1996 είχε διετέλεσει Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας. Έχει διατελέσει επίσης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προηγούμενη Βουλή ήταν αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μαρόκου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου, ειναι γιατρός-μικροβιολόγος και έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του Νομού Ρεθύμνου. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012. Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με τον συνδιασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γεώργιο Σταθάκη.

Διαβάστε ποια είναι τα ανοιχτά μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει στον τομέα της Υγείας, η νέα ηγεσία του υπουργείου.

Στο Υπουργείο Υγείας ενσωματώνεται και ο τομέας των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τις αρμοδιότητες του οποίου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής της Β’ Αθηνών.

Ο κ. Στρατούλςη κατάγεται από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος και του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Αθήνας, διδάκτορας εργασιακών σχέσεων στο Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και συγγραφέας, του βιβλίου «Οι εργασιακές σχέσεις στη δίνη του νεοφιλελεύθερου τυφώνα» (Ελληνικά Γράμματα, 2005), επίσης μαζί με άλλους του βιβλίου «Ανεργία και απασχόληση στην Ελλάδα» (Σύγχρονη Εποχή, 1991) καθώς και πλήθους επιστημονικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά για ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, της απασχόλησης, των κοινωνικών πολιτικών και της κοινωνικής ασφάλισης.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024