Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο πλευρό των γιατρών του ΠΕΔΥ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Στο πλευρό των γιατρών του ΠΕΔΥ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τη λειτουργία του δημόσιου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας με σκοπό την ασφαλή περίθαλψη των πολιτών, αλλά παράλληλα στηρίζει και τα αιτήματα των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στηρίζει τη λειτουργία του δημόσιου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας με σκοπό την ασφαλή περίθαλψη των πολιτών, αλλά παράλληλα στηρίζει και τα αιτήματα των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Παρασκευή, ο προέδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, Αθανάσιου Βοζίκη, ετέθη το πλαίσιο της συζήτησης για την κατάρτιση και την εφαρμογή των νέων συμβάσεων για τις ιατρικές επισκέψεις και τις διαγνωστικές πράξεις από το 2015.

Ο κ. Βλασταράκος τάχθηκε κατά των ισοπεδωτικών αποφάσεων που οδηγούν σε βίαιη απώλεια κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων. Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ και νυν ΠΕΔΥ που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια κατά της αλλαγής των εργασιακών τους σχέσεων έχουν πετύχει προσωρινά την διατήρηση των ιδιωτικών τους ιατρείων έως τις αρχές του επόμενου έτους.

«Θεωρούμε ότι με ισοπεδωτικές αποφάσεις, τα προβλήματα μεγεθύνονται και λειτουργίες απαξιώνονται. Θα πρέπει να κατανοήσει επιτέλους η Πολιτεία ότι χωρίς ιατρούς, με αναβάθμιση στη λειτουργία τους, ασφαλής και αξιοπρεπής περίθαλψη δεν μπορεί να υπάρξει», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ θα έχουν νέα συνάντηση προκειμένου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, να αποφασιστούν και να σχεδιασθούν οι νέες συμβάσεις.

Τέλος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων της 18ης Αυγούστου (ΦΕΚ Β΄2247 και ΦΕΚ Β΄2243) για τις διαγνωστικές εξετάσεις (ανακοίνωση του ατομικού πλαφόν ανά πάροχο, guidelines, rebate, κ.λπ.) δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας στους παρόχους των διαγνωστικών εργαστηρίων και των κέντρων, και πιστεύει ότι ακυρώνει στη πράξη κάθε συμφωνία που έχει συναφθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

health.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024