Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο πλαίσιο του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο πλαίσιο του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία» και δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να υποβληθεί σε δωρεάν σπιρομετρήσεις.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία» και δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να υποβληθεί σε δωρεάν σπιρομετρήσεις.

Σκοπός της εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία» είναι να αναδειχθεί ένα σημαντικό μήνυμα: Η υιοθέτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινών συμπεριφορών, όπως ο εμβολιασμός κατά λοιμωδών νοσημάτων (π.χ. γρίπη, πνευμονιοκοκκική νόσος), η τακτική άσκηση, η αποχή από το κάπνισμα, η ισορροπημένη διατροφή και οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας στη ζωή μας.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ως θεσμικός εταίρος του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας, θα υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες:

  • Ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της ΕΠΕ (αρ. 15) θα βρίσκεται στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO, The Authentic και τις τρεις ημέρες της έκθεσης (6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2014), όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό από Ειδικούς Πνευμονολόγους και θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό.
  • Ομάδα με πάνω από 200 δρομείς θα συμμετέχει με το μήνυμα «Μεγαλώνουμε με Υγεία» στις τρεις διαδρομές του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας (στην Κλασική Διαδρομή και στους Αγώνες 5 & 10 χλμ.).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Μιχάλης Τουμπής εξήγησε ότι «συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ως Θεσμικός Εταίρος, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ένα αθλητικό γεγονός που συνδέεται άμεσα με τις έννοιες της υγείας και της άθλησης, συνεχίζοντας τις δράσεις μας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της πρόληψης. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν σπιρομετρήσεις από ειδικούς Πνευμονολόγους και να ενημερωθούν για το πώς, υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, απέχοντας από το κάπνισμα και προστατεύοντας τον οργανισμό τους από λοιμώδη νοσήματα, μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής, καθώς μεγαλώνουν. Ευελπιστούμε ότι και αυτή τη χρονιά, ακόμα περισσότεροι θα επισκεφθούν το ειδικό περίπτερο της ΕΠΕ στην EXPO του Μαραθωνίου και θα μάθουν πως μπορούμε να “Μεγαλώνουμε με Υγεία”».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, πρόσθεσε ότι «ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να έρθουμε κοντά σε ένα διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής. Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΣΕΓΑΣ έχει τα τελευταία χρόνια έναν πολύ σημαντικό, επιστημονικό, θεσμικό εταίρο. Την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία. Μαζί προωθούμε το μήνυμα «Μεγαλώνω με Υγεία». Η φροντίδα του εαυτού μας, η άσκηση, η σωστή διατροφή, η πρόληψη, ο εμβολιασμός, αποτελούν διαβατήριο για καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής».

Τέλος, η Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, κατά τη διάρκεια της δικής της ομιλίας, υπογράμμισε ότι «μεγαλώνοντας συνειδητοποιούμε ότι σωματικά και πνευματικά οι αντοχές μας μεταβάλλονται. Το μέγεθος της φθοράς που επέρχεται όμως, συχνά εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες, τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αν διασφαλίσουμε την ποιότητα στη ζωή τη δική μας και της οικογένειάς μας. H εφαρμογή υγιεινών πρακτικών και κυρίως η πρόληψη με τη βοήθεια της άθλησης και της ισορροπημένης διατροφής, αποτελούν αναμφισβήτητα σημαντικούς συμμάχους της άμυνας του οργανισμού μας. Είναι χαρά και τιμή για δεύτερη χρονιά να υποστηρίζω τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία τόσο ως αθλήτρια της ομάδας Ρίο 2016 Άνεμος Ελλάδας και φυσικά ως μητέρα».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τους ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024