Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΣτΕ προσφεύγουν και πάλι οι γιατροί για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Στο ΣτΕ προσφεύγουν και πάλι οι γιατροί για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την αναστολή και ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό νέων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων. Οι γιατροί αντιπροτείνουν την εφαρμογή των Διαγνωστικών και Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων σημειώνοντας ότι είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για την αναστολή και ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό νέων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 1706.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, δηλώνει ότι «ο ΠΙΣ προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναστολή και ακύρωση του νέου ‘αστυνομικού’ μέτρου του πλαφόν συνταγογράφησης, που περιορίζει την ιατρική λειτουργία, καθιστά τους ιατρούς ομήρους λογιστικών προσεγγίσεων και δυσκολεύει τους ασθενείς να λάβουν την αναγκαία για την υγεία τους φαρμακευτική περίθαλψη».

Ο ΠΙΣ έχει τεθεί κατ’ επανάληψη εναντίων ανάλογων περιοριστικών μέτρων θεωρώντας ότι «είναι απαράδεκτο να τίθενται φραγμοί και όρια στην αντιμετώπιση του ασθενούς με λογιστικά κριτήρια και όχι επιστημονικά», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι γιατροί αντιπροτείνουν την εφαρμογή των Διαγνωστικών και Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων σημειώνοντας ότι είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. «Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όφειλαν να έχουν προχωρήσει προς αυτή τη κατεύθυνση και να μην επιδίδονται σε ασκήσεις αστυνόμευσης, εκφοβισμού και περιορισμού της ιατρικής λειτουργίας», τονίζουν.

Για τον λόγο αυτό, ο ΠΙΣ προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναστολή και ακύρωση της απόφασης με γνώμονα τη προστασία της Δημόσιας Υγείας και του δεδομένου ότι η φαρμακευτική περίθαλψη των 2 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων πολιτών, δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις παροχής ασφαλούς φαρμακευτικής περίθαλψης.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024