Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκστρατεία ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη με δωρεάν εξετάσεις

Εκστρατεία ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη με δωρεάν εξετάσεις

Με κεντρικό σύνθημα «Άνοιξε το δρόμο στη Ζωή» ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων ξεκινά μια φιλόδοξη καμπάνια ενημέρωσης για τη νόσο που απευθύνεται σε γιατρούς, νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς και πάνω από όλα σε όλους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Με κεντρικό σύνθημα «Άνοιξε το δρόμο στη Ζωή» ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων ξεκινά μια φιλόδοξη καμπάνια ενημέρωσης για τη νόσο που απευθύνεται σε γιατρούς, νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς και πάνω από όλα σε όλους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Η εκστρατεία ενημέρωσης αποτελείται από ενημερωτικά περίπτερα σε τρεις πόλεις ανά την Ελλάδα: Πειραιά, Σαλαμίνα και Αίγινα, έντυπο ενημερωτικό υλικό και ομιλίες, ενώ δίνει τη δυνατότητα στο κοινό για δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, βυθοσκοπήσεις, αλλά και εξετάσεις ποδιών.

Στόχος της καμπάνιας ειναι να εξεταστούν περισσότερα από 2.000 άτομα και να καταπολεμηθεί το στίγμα που δημιουργεί η άγνοια γύρω από τη νόσο.

Αναλυτικά οι δράσεις περιλαβάνουν:

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, στον Πειραιά

  • Ενημερωτικό stand: Ώρες 10:00 με 13:00 στην Πλατεία Κοραή (κέντρο Πειραιά)
  • Ημερίδα: Ξενοδοχείο Θεοξένια (Καραολή & Δημητρίου 23, Πειραιάς) και ώρα 18:00-19:00.
    Ομιλητές:
    – Δρ Στέλλα Ηρακλειανού, Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Διευθύντρια Γ’ Παθολογικής Κλινικής, Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά, «Διαβήτης και Διακοπές»,
    – Τσιούμας Νικόλαος, Χειρουργός – Οφθαλμίατρος, Μέλος της ομάδας υαλοειδούς/αμφιβληστροειδούς – Athens Eye Hospital, «Ο Διαβήτης και τα μάτια σου»
    Συντονίζει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Διευθυντής Α’ Παθολογικού Τμήματος και Διαβητολογικού Κέντρου Γ. Ν. «Τζάνειο», Πειραιά.
    Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Βαρβάρα Ανεμοδουρά, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και η Γκόλφω Γεμιστού, Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με ΣΔ Πειραιά & Νήσων.
    Τέλος, θα γίνουν δωρεάν εξετάσεις ποδιού και βυθοσκοπήσεις στο Ξενοδοχείο Θεοξένια (Καραολή & Δημητρίου 23, Πειραιάς) και ώρα 19:00-21:00.

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, στη Σαλαμίνα

  • Ενημερωτικό stand: Ώρες 10:00 με 13:00 στην Πλατεία έναντι του Δημαρχιακού Μεγάρου
  • Ημερίδα: Δημαρχείο-αίθουσα «Μπόγρη», Λ. Καραμανλή και Αμμοχώστου και ώρα 18:00-19:00.
    Ομιλητές:
    – Ιωάννης Ντούπης. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Ιατρείου Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας, «Τα μυστικά της σωστής ρύθμισης του Διαβήτη και η σημασία της πρόληψης στη διατήρηση καλής ποιότητας ζωής» – «Η σημασία της φροντίδας των ποδιών στο Σακχαρώδη Διαβήτη»
    – Δημητρίου Αναστασία, Χειρουργός – Οφθαλμίατρος, «Ο Διαβήτης και τα μάτια σου».
    Χαιρετισμός θα απευθύνει η Γκόλφω Γεμιστού, Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με ΣΔ Πειραιά & Νήσων.
    Τέλος, θα γίνουν δωρεάν εξετάσεις ποδιού και βυθοσκοπήσεις στο Δημαρχείο-αίθουσα «Μπόγρη», Λ. Καραμανλή και Αμμοχώστου και ώρα 19:00-21:00.

Ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης
Αναφερόμενη στη νέα αυτή πρωτοβουλία η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, Γκόλφω Γεμιστού εξηγεί ότι «τα μέλη μας ενδιαφέρονται σφόδρα για τις εξελίξεις γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη και αυτό αποτελεί για εμάς το έναυσμα για κάθε πρωτοβουλία και δραστηριότητά μας. Οι δωρεάν εξετάσεις ματιών, ποδιών και σακχάρου σε συνδυασμό με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη αποτελούν δείγμα της ανάγκης που έχει ο κόσμος για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση, προκειμένου να πετύχει το στόχο του, που είναι: ζωή με ποιότητα και υγεία. Ακόμα πιο σημαντική για εμάς είναι η έξοδος που πραγματοποιούμε στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τη Σαλαμίνα και την Αίγινα, που αν και χιλιομετρικά βρίσκονται κοντά, στα θέματα του διαβήτη η απόσταση που τα χωρίζει είναι μεγάλη και εμείς, μέσα από την εκστρατεία ενημέρωσης, χτίζουμε την πρώτη γέφυρα».

Από την πλευρά της η Δρ Στέλλα Ηρακλειανού, παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής Κλινικής στο Διαβητολογικό Κέντρο στο Γ.Ν. «Τζάνειο» υπενθυμίζει ότι «ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα χρόνιο νόσημα που έχει την ιδιαιτερότητα ότι χρειάζεται πολυπαραγοντική αντιμετώπιση από τους επαγγελματίες υγείας και ενεργητική συμμετοχή των διαβητικών ασθενών στην αυτοδιαχείριση της ασθένειας τους. Με την πεποίθηση ότι, η εκπαίδευση και η ενημέρωση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη για όλα τα θέματα που τους αφορούν είναι μεγάλης σημασίας συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις ενημέρωσης. Η διαχείριση των πτυχών του διαβήτη έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Σε αυτήν την περίοδο θα ασχοληθούμε με την αναγνώριση των προβλημάτων που μπορεί να συμβούν στα πόδια των διαβητικών ασθενών, με τον έλεγχο των οφθαλμών τους και τις ιδιαιτερότητες αυτοελέγχου και αντιμετώπισης του διαβήτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

health.in.gr

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024