Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομάδα άμεσης δράσης για έκτακτες καταστάσεις δημιουργεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Ομάδα άμεσης δράσης για έκτακτες καταστάσεις δημιουργεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Άμεση και αποτελεσματική ιατρική επέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις επείγουσας προνοσοκομιακής φροντίδας έχει ως στόχο να προσφέρει η Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Άμεση και αποτελεσματική ιατρική επέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις επείγουσας προνοσοκομιακής φροντίδας έχει ως στόχο να προσφέρει η Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Την ιατρική ομάδα στελεχώνουν εξειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι έλαβαν ειδική επιχειρησιακή εκπαίδευση στο ΕΚΕΠΥ, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που σχετίζονται με σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, φυσικές ή προκλητές καταστροφές, και επιθέσεις μαζικής απειλής της ανθρώπινης ζωής σε διαδηλώσεις ή μαζικές διαμαρτυρίες.

Στο έργο της ομάδας περιλαμβάνεται η Βασική Υποστήριξη Ζωής, η Επείγουσα Προνοσοκομιακή Φροντίδα, οι Πρώτες βοήθειες, η εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής και η Σταθεροποίηση του αρρώστου σε κάθε περίπτωση, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την κάθε ζωή που απειλείται. Επίσης, σε έκτακτες καταστάσεις, η Ομάδα θα βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αναλάβει την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη σε Κινητές Μονάδες, Σκηνές, Πλωτά Νοσοκομεία, ή σε ήδη υπάρχους δομές -Κέντρα υγείας και Νοσοκομεία-υποστηρικτικά όταν χρειάζεται.
Η δράση εντάσσεται στους Εθνικούς Σχεδιασμούς όπως αυτοί προβλέπονται κατά την διάρκεια της εφαρμογής σχεδίων εκτάκτων καταστάσεων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΚΕΠΥ και υλοποιείται σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους.
Αναφερόμενος στη νέα αυτή πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι «είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που οι γιατροί μέλη μας είναι πρωτοπόροι του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο που βρέθηκε στο δρόμο, προς κάθε φτωχό και άρρωστο συνάνθρωπό μας που μας απλώνει το χέρι. Όντας ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας και έχοντας 27.000 γιατρούς, θεωρήσαμε ηθικό μας χρέος, να δημιουργήσουμε μια πολύ εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, που θα μπορεί να υποστηρίξει άμεσα, γρήγορα και σωστά την ανθρώπινη ζωή σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και μαζικών καταστροφών. Πρόκειται για μία ομάδα γιατρών με πολύ εξειδικευμένες γνώσεις στην υποστήριξη της ζωής, που αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, στον αγώνα διάσωσης της ανθρώπινης ζωής, όπου και όπως χρειαστεί.»

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Πάνος Ευσταθίου τόνισε ότι «η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ δοκιμάστηκε στους σεισμούς της Κεφαλονιάς και απέδειξε την αρτιότητά της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τις δυνατότητες που έδωσε στους συναδέλφους ιατρούς και ως μέλος του ΙΣΑ θεωρώ ιδιαίτερη τιμή την ύπαρξη τέτοιας πρωτοβουλίας.»

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024