Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση ορίστηκε η 13η Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση ορίστηκε η 13η Οκτωβρίου

Την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση, στις 13 Οκτωβρίου 2014 αποφάσισαν να θεσπίσουν από κοινού, η Διεθνής Εταιρεία Θρόμβωσης και Αιμόστασης (ISTH) και ο παγκόσμιος συνεργάτης της, η Bayer.

Την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση, στις 13 Οκτωβρίου 2014 αποφάσισαν να θεσπίσουν από κοινού, η Διεθνής Εταιρεία Θρόμβωσης και Αιμόστασης (ISTH) και ο παγκόσμιος συνεργάτης της, η Bayer.

Η δημιουργία αυτής της ετήσιας ημέρας ευαισθητοποίησης έχει ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο παγκοσμίως τη θρόμβωση, η οποία είναι υπεύθυνη για τις τρεις κύριες αιτίες θανάτου καρδιαγγειακής αιτιολογίας, που δεν είναι άλλες από την καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό επεισόδιο και τη φλεβική θρομβοεμβολή (ΦΘΕ).

Η ημερομηνία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Θρόμβωση, 13 Οκτωβρίου, επιλέχθηκε για να τιμήσει τα γενέθλια του Ρούντολφ Βερχοφ, κλινικού ιατρού και παθολογοανατόμου από τη Γερμανία, ο οποίος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο «Θρόμβωση» και ήταν ο συγγραφέας πολλών εγγράφων που βοήθησαν στην κατανόηση της.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωση, στον διαδικτυακό τόπο www.isth.org.

«Η μείωση των θανάτων από θρόμβωση, είτε λόγω ΦΘΕ είτε λόγω των άλλων μορφών της, είναι απαραίτητη για να μειωθούν σημαντικά τα συνολικά ποσοστά θνησιμότητας και για να βελτιωθεί η υγεία και η ποιότητα ζωής παγκοσμίως», δήλωσε ο Δρ Μάικλ Μπερντ, αντιπρύτανης των Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κέρτιν, του Περθ της Αυστραλίας και πρόεδρος του Συμβουλίου της ISTH. «Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση, θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε αυτό το σημαντικό στόχο. Με τον τρόπο αυτό, ελπίζουμε να συμβάλουμε στη μείωση του αριθμού των αδιάγνωστων περιπτώσεων, να αυξήσουμε τις πιθανότητες εφαρμογής τεκμηριωμένων μέτρων πρόληψης της θρόμβωσης και να ενθαρρύνουμε τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης να εξασφαλίσουν τις βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της θρόμβωσης».

Αν και στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας για την Θρόμβωση είναι η ευαισθητοποίηση για όλες τις μορφές θρομβώσεων, αρχικά η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στην ΦΘΕ, η οποία είναι η πιο κοινή αιτία νοσοκομειακής θνησιμότητας που μπορεί να προληφθεί. Η ΦΘΕ, η οποία περιλαμβάνει δύο σοβαρές παθήσεις – την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (ΕΒΦΘ) και την πνευμονική εμβολή (ΠΕ)- προκαλεί τρεις φορές περισσότερους θανάτους ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ό,τι το AIDS, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του προστάτη και τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα στο σύνολο τους. Αυτά τα περιστατικά φλεβικής θρόμβωσης συχνά παραμένουν αδιάγνωστα, καθώς υπάρχει περιορισμένη πληροφόρηση για την κατάσταση, τους κινδύνους, τα συμπτώματα και τους τρόπους πρόληψης , ακόμα και μεταξύ επαγγελματιών υγείας.

«Η ΦΘΕ ως απειλητική για τη ζωή ασθένεια, επιβαρύνει σημαντικά τόσο τους ασθενείς και τα άτομα που τους φροντίζουν, όσο και τους γιατρούς και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο Δρ Γιοργκ Μουλλερ, επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Ανάπτυξης του Τομέα Υγείας της Bayer. «H Bayer έχει την τιμή να είναι παγκόσμιος συνεργάτης της ISTH και από κοινού εμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Θρόμβωση. Πιστεύουμε ότι μια συντονισμένη από κοινού παγκόσμια προσπάθεια μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική μείωση του αριθμού των αδιάγνωστων περιπτώσεων θρόμβωσης και στην αύξηση της χρήσης των επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπειών για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών με θρόμβωση, σε όλο τον κόσμο».

Σχετικά με τη Διεθνή Εταιρεία για τη Θρόμβωση και την Αιμόσταση (ISTH)
Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1969 και αποτελεί έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Σκοπός της εταιρείας είναι η συνεχής ενημέρωση για τη βελτίωση της κατανόησης σχετικά με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των θρομβωτικών και αιμορραγικών διαταραχών. Η ISTH είναι ένας διεθνής οργανισμός με περίπου 4.000 μέλη, που συμπεριλαμβάνουν γιατρούς, ερευνητές και εκπαιδευτικούς που εργάζονται μαζί για να βελτιώσουν τις ζωές των ασθενών σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των σημαντικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων της εταιρείας περιλαμβάνονται η διοργάνωση προγραμμάτων εκπαίδευσης, ερευνητικές δραστηριότητες, η διοργάνωση συναντήσεων και συνεδρίων, η αξιολόγηση επιστημονικών δημοσιεύσεων και η σύσταση επιτροπών εμπειρογνωμόνων.

Σχετικά με τον Τομέα υγείας της Bayer (Bayer HealthCare)
Ο όμιλος Bayer είναι μία διεθνής επιχείρηση με κύριες δραστηριότητες στο πεδίο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της γεωργίας και των υλικών υψηλής τεχνολογίας. Η Bayer HealthCare, τομέας της Εταιρείας Bayer AG, με ετήσιες πωλήσεις άνω των 18.9 δισεκατομμυρίων (2013), είναι μία από τις παγκοσμίως κυρίαρχες, πρωτοπόρες εταιρίες στη βιομηχανία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ιατρικών προϊόντων και εδρεύει στο Leverkusen της Γερμανίας. Η εταιρεία συνδυάζει τις παγκόσμιες δραστηριότητες των τμημάτων της υγείας των ζώων, της υγείας των καταναλωτών, της ιατρικής περίθαλψης και των φαρμακευτικών προϊόντων. Ο σκοπός της Bayer HealthCare είναι να εφεύρει, να αναπτύσει, να παρασκευάζει και να διαθέτει στην αγορά προϊόντα που συμβάλλουν παγκοσμίως στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων και των ζώων. Η Bayer HealthCare απασχολεί παγκόσμια, εργατικό δυναμικό που υπερβαίνει τους 56.000 εργαζομένους (31 Δεκ, 2013) σε παραπάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

health.in.gr

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024