Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παράνομες διαφημιστικές πρακτικές καταγγέλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Παράνομες διαφημιστικές πρακτικές καταγγέλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Την ανεξέλεγκτη αύξηση των διαφημιστικών μηνυμάτων για την παροχή υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες καταγγέλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, υπενθυμίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι η διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών απαγορεύεται και αντίκειται στην ιατρική δεοντολογία και την ηθική του ιατρικού λειτουργήματος.

Την ανεξέλεγκτη αύξηση των διαφημιστικών μηνυμάτων για την παροχή υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες καταγγέλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), υπενθυμίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι η διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών απαγορεύεται και αντίκειται στην ιατρική δεοντολογία και την ηθική του ιατρικού λειτουργήματος.

Με ανακοίνωσή του καταγγέλει επίσης την διαφήμιση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) από τα Μ.Μ.Ε. καθώς όπως αναφέρει «η προοπτική πώλησής τους έξω από τα φαρμακεία, στα supermarkets, εγκυμονεί σοβαρότατες συνέπειες για την Δημόσια Υγεία και καθιστά το φάρμακο εμπόρευμα, μακριά από κάθε ιατρική και επιστημονική ευθύνη.»

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να συγκρουστούν με όλες αυτές τις πρακτικές, προκειμένου να μην επιτρέψουν να δημιουργηθεί στους πολίτες η αίσθηση ότι οι γιατροί της χώρας παρακολουθούν την εκμετάλλευση της υγείας με αδιαφορία, απάθεια ή συνενοχή, αλλά, αντιθέτως, να κατανοήσουν ότι οι γιατροί αγωνίζονται προκειμένου η υγεία να συνεχίσει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος στα χέρια κερδοσκόπων και εκμεταλλευτών του πόνου και της αρρώστιας.

Ο ΠΙΣ προτίθεται να απευθυνθεί σε όλες τις Δημόσιες Αρχές, αλλά και στις Ενώσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να σταματήσει αυτή η πρακτική. Η νομική υπηρεσία του συλλόγου θα αποστείλει υπόδειγμα σε όλους τους Συλλόγους και θα κατευθύνει όλες τις ενέργειες σχετικά, «ώστε να δημιουργηθεί μια ασπίδας προστασίας για κάθε πολίτη που θέλει να απολαμβάνει την παροχή της υγείας του από το Δημόσιο Σύστημα και να μην τον εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι και κερδοσκόποι.», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

health.in.gr

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024