Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για παρέμβαση υπέρ των ελεγκτικών εταιρειών κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ οι πάροχοι υγείας

Για παρέμβαση υπέρ των ελεγκτικών εταιρειών κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ οι πάροχοι υγείας

Την ανάκληση της ανακοίνωσης που εξέδωσε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο ΕΟΠΥΥ με το οποίο καλεί τους παρόχους υγείας να υπογράψουν συνεργασία με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες (ΙΕΕ) έως τις 15 Φεβρουαρίου, ζητούν οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας χαρακτηρίζοντας την τακτική του οργανισμού «ωμή και εκβιαστική».

Την ανάκληση της ανακοίνωσης που εξέδωσε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο ΕΟΠΥΥ με το οποίο καλεί τους παρόχους υγείας να υπογράψουν συνεργασία με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες (ΙΕΕ) έως τις 15 Φεβρουαρίου, ζητούν οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας χαρακτηρίζοντας την τακτική του οργανισμού «ωμή και εκβιαστική».

Το σύνολο των επαγγελματικών ενώσεων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απέστειλε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου εξώδικη διαμαρτυρία, κάνοντας γνωστό στον ΕΟΠΥΥ ότι είναι «έτοιμοι να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας προκειμένου να προστατευθούμε από την κατάχρηση εξουσίας και την αυθαιρεσία της διοίκησης του Οργανισμού».

Ο ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα ενημερώνει τους παρόχους υγείας ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου πρέπει να έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τις ΙΕΕ ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα αποπληρωμής των οφειλών του για τον μήνα Αύγουστο του 2013.

«Ήδη δόθηκε εντολή να αποπληρωθεί ο μήνας Αύγουστος του 2013 μόνο για τις ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία. Οιυπόλοιποι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα πληρωθούν τον Αύγουστο μεεντολή του υπουργού Υγείας μόνο και αφού ενημερώσουν τονΟργανισμό ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτικήεταιρεία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι και σήμερα οι πάροχοι βρίσκονται σε ένα λεπτό στάδιο διαπραγμάτευσης με τις ΙΕΕ, οι οποίες απαιτούν 2 – 2,5% + Φ.Π.Α και 30% προκαταβολή, σε ήδη θεωρημένα από τους ελεγκτές-γιατρούς του ΕΟΠΠΥ παραπεμπτικά.

Τόσο, η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ), η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.), η Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσιοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Φ.) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) καταγγέλουν τον οργανισμό ότι «απαιτεί έτσι από τους παρόχους να επωμισθούν το κόστος των ελέγχων και διαρκούσης της διαπραγμάτευσης παρεμβαίνει υπέρ των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών χαρίζοντας τους 18.000.000 ευρώ, αλλά από τα χρήματα άλλων».

Οι πάροχοι υγείας υποστηρίζουν ότι, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έχουν προχωρήσει σε πολλές περιοχές της χώρας τον έλεγχο των παραστατικών, αλλά ο οργανισμός δεν δίνει σχετική εντολή προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να πληρωθούν οι πάροχοι, στηρίζοντας έτσι τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και οδηγώντας τους υπαλλήλους του σε πιθανή διαθεσιμότητα.

Οι επαγγελματικές ενώσεις της ΠΦΥ υπενθυμίζουν ότι έχουν κάνει προσφορά ύψους 1.000.000 ευρώ υπέρ των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών ο έλεγχος αλλά αντ’ αυτού «ο οργανισμός επιχειρεί να θέσει παρανόμως εκβιαστικά διλήμματα παρεμβαίνοντας υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, δηλώνουν υπέρ του σχολαστικού ελέγχου, αλλά δεν προτίθενται να συναινέσουν σε απαιτήσεις των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών προκειμένου να γίνει ένας απλός έλεγχος σφραγίδων και παραπεμπτικών.

«Αν ο ΕΟΠΥΥ επείγεται να προχωρήσει πάση θυσία ο έλεγχος, για τον οποίο οι ελεγκτικές εταιρείες ζητούν χρόνο τουλάχιστον 7 μηνών όπως αναφέρουν, τότε θα πρέπει να αναλάβει ο ίδιος και το οικονομικό κόστος», καταλήγουν.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024