Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ απειλούν οι γιατροί

Με κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ απειλούν οι γιατροί

Σε κινητοποιήσεις καλεί τους γιατρούς όλης της χώρας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, στα πλαίσια των δράσεων τις οποίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να ακυρώσει την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Σε κινητοποιήσεις καλεί τους γιατρούς όλης της χώρας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), στo πλαίσιo των δράσεων που προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να ακυρώσει την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου, ζητεί από τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση να μην προωθήσουν καν στη Βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του «όχι μόνο βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και με το κλείσιμο των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, προσβάλλει κάθε αξία δημοκρατίας, ελευθερίας και κοινωνικής προστασίας».

Οι γιατροί ζητούν από την κυβέρνηση και τα κόμματα την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, ώστε να δημιουργηθεί ένα σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποδεκτό από την κοινωνία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Καλούν δε τον Άδωνι Γεωργιάδη να συμβάλλει στη δημιουργία ενός συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, αλλά και στην ευπρεπή λειτουργία και τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών.

Ο ΠΙΣ καταγγέλλει ως «πρόχειρο, ατελές, αίολο, αλλά και ασαφέστατο» το νομοσχέδιο για το νέο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), κάνοντας λόγο για κρυφές προθέσεις απολύσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και τη διάλυση των μονάδων υγείας του οργανισμού.

Τέλος, χαρακτηρίζει τα Αστικά Κέντρα Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. ως «προκάλυμμα» για τις μεγάλες ιδιωτικές μονάδες υγείας να δημιουργήσουν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενες την αποδόμηση του εθνικού συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024