Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο νέες κινητές μονάδες για την υγεία των Ελλήνων ακριτών

Δύο νέες κινητές μονάδες για την υγεία των Ελλήνων ακριτών

Δύο νέες κινητές μονάδες υγείας και ένας μαγνητικός τομογράφος είναι πλέον στην διάθεση των ελλήνων στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που υλοποιείται κυρίως σε νησιωτικές, ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας.

Δύο νέες κινητές μονάδες υγείας και ένας μαγνητικός τομογράφος είναι πλέον στην διάθεση των ελλήνων στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που υλοποιείται κυρίως σε νησιωτικές, ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας.

Με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) διαθέτει πλέον τον κατάλληλο εξοπλισμό για να παρέχει αξιόπιστες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, προσβάσιμες στους κατοίκους όλης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκαν στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, παρουσιάστηκαν οι δύο ευέλικτες κινητές μονάδες υγείας και ο μαγνητικός τομογράφος (που εγκαταστάθηκε στην Πολυκλινική), καθώς ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα τις καταστήσεις ικανές να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των ελλήνων.

Προληπτική ιατρική για τους ακρίτες
Με αφετηρία το Καστελλόριζο, στις 17 Ιανουαρίου, επιστημονικό προσωπικό της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού θα επισκεφθεί με τις δύο κινητές μονάδες 35 ακριτικά νησιά (Καστελλόριζο, Σύμη, Κάσο, Αμοργό, Ανάφη, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Αστυπάλαια, Σίφνο, Σέριφο, Σίκινο, Ίο, Λειψούς, Αρκοί, Φούρνους, Γαύδο, Άγιο Ευστράτιο, Ψαρά, Οινούσσες, Τήλο, Νίσυρο, Θύμαινα, Μήλο, Κύθνο, Αντίπαρο, Χάλκη, Αλόννησο, Κάρπαθο και Φαρμακονήσι) και θα προσφέρει εντελώς δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από: γυναικολόγο, διαιτολόγο, καρδιολόγο, οδοντίατρο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, πνευμονολόγο και ωτορινολαρυγγολόγο. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα εξειδικευμένων εξετάσεων καθώς οι κινητές μονάδες διαθέτουν ψηφιακό μαστογράφο, φορητό μηχάνημα ακτινογραφίας και συγκρότητα οστικής πυκνότητας.

Στόχος του προγράμματος είναι να καλύψει σε πέντε χρόνια τις ιατροδιαγνωστικές ανάγκες 55.000 ατόμων, όλων των ηλικιών, στα 35 νησιά αλλά και σε παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την χαρακτήρισε ως από τις πλέον αξιομνημόνευτες δωρεές, που αναδεικνύει το καλό πρόσωπο της Ελλάδας.

«Σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα, η ιδιωτική πρωτοβουλία βοηθάει την Ελλάδα να πάει μπροστά», τόνισε ο κ.Γεωργιάδης και υπενθύμισε ότι το ελληνικό κράτος οικοδομήθηκε από δωρητές. «Ωστόσο, η δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος ξεχωρίζει γιατί καλύπτει την έλλειψη οργανωμένης υγειονομικής πολιτικής στα νησιά», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, Ανδρέας Δρακόπουλος, σημείωσε ότι «το Εθνικό Πρόγραμμα Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας παρουσιάζει δύο καινοτόμα για την Ελλάδα χαρακτηριστικά: αφενός προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες και αφετέρου συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης του “υγειονομικού αποκλεισμού” των κατοίκων των παραμεθόριων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας. Αυτά τα δύο στοιχεία καθιστούν τη σχετική δωρεά του Ιδρύματος ουσιαστική, απαραίτητη και καίριας σημασίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης κοινωνικο-οικονομικής κρίσης που, μεταξύ άλλων, έχει πλήξει σοβαρά και τον τομέα της Υγείας».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣ ΑΕΜΥ, Φώτης Σερέτης, εξήγησε ότι «το οδοιπορικό υγείας που θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες οι δύο σύγχρονες κινητές ιατρικές μονάδες, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δεν ανταποκρίνεται μόνο στους στόχους της ΑΕΜΥ Α.Ε. για υλοποίηση προγραμμάτων υγειονομικής φροντίδας σε κατοίκους νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά απαντά ταυτόχρονα στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας υγείας.»

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024