Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργιακό «λουκέτο» και στην υγεία

Απεργιακό «λουκέτο» και στην υγεία

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,συμμετέχουν οι οδοντίατροι, ενώ με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, προνοιακές μονάδες και ΕΚΑΒ. Την στήριξή του στις κινητοποιήσεις του ιατρικου κλάδου εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν οι οδοντίατροι, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (3/11/2013) της προσφυγής της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για εξαίρεση του κλάδου των οδοντιάτρων από την εφαρμογή του Ν. 3919/2011, ο οποίος αφορά την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΟ εκφράζει την αγανάκτησή της για την απαξίωση της οδοντιατρικής περίθαλψης και την αποδυνάμωση των δημοσίων δομών υγείας, ενώ προειδοποιεί ότι η μνημονιακή πολιτική οδηγεί σε ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, λόγω της συμμετοχής του προσωπικού στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τέλος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του στηρίζει την 24ωρη απεργία της Τετάρτης και καλεί τους γιατρούς όλης της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, στηρίζει και την απεργία που προκήρυξε για τις 6 και 7 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων.

«Είναι ανάγκη και πρέπει να γίνει κατανοητό από την Πολιτεία, ότι μόνο με συνεργασία και συνεννόηση οφείλουμε να εργαστούμε όλοι για ένα Σύστημα Υγείας που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα και είναι σε οριακή κατάσταση κατάρρευσης. Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την προσβασιμότητα όλων των πολιτών σε αυτό, αλλά και την ασφαλή περίθαλψη και αξιοπρέπεια του κάθε ασφαλισμένου, αλλά και του λειτουργού της υγείας», επισημαίνει ο ΠΙΣ.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024