Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζ.Μακρή: Δεν κλείνει καμία μονάδα απεξάρτησης

Ζ.Μακρή: Δεν κλείνει καμία μονάδα απεξάρτησης

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή απεξάρτησης έδωσε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, κατά την επίσκεψή της στο κτίριο των νέων υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ερωτηθείσα για την έλλειψη αντιρετροϊκών φαρμάκων στο ΑΧΕΠΑ απάντησε ότι «όλα τα νοσοκομεία θα πρέπει να κάνουν την καλύτερη και πιο συνετή χρήση των φαρμάκων».

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή απεξάρτησης έδωσε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, κατά την επίσκεψή της στο κτίριο των νέων υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Πέμπτης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το επικείμενο κλείσιμο των ψυχιατρείων, που θα έχει ως αποτέλεσμα και τη διακοπή λειτουργίας και της μονάδας απεξάρτησης που λειτουργεί μέσα στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, η κ. Μακρή υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιες ευαίσθητες μονάδες να καταργηθούν.

«Όχι μόνο δεν θα συρρικνώνονται, αλλά θα αναπτύσσονται, αν και θα ήθελα να δημιουργήσω αυτές τις συνθήκες ώστε να μη χρειάζεται να αναπτυχθούν.Το υπουργείο Υγείας στηρίζει τις προσπάθειες του ΚΕΘΕΑ και θα προσπαθήσει, στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, να διασφαλίσει και να ενισχύσει τις προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας του ως ενός από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής πολιτικής και στρατηγικής για τα ναρκωτικά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπεύθυνοι του ΚΕΘΕΑ πρότειναν ένα μέρος των εκδόσεων του υπουργείου Υγείας να τυπώνεται στο τυπογραφείο του «Σχήμα και Χρώμα» ή έστω να μπορούν να καταθέτουν και αυτοί προσφορές.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στην έλλειψη αντιρετροϊκών φαρμάκων που παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η κ. Μακρή τόνισε ότι «όλα τα νοσοκομεία θα πρέπει να κάνουν την καλύτερη και πιο συνετή χρήση των φαρμάκων» και ανακοίνωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε σύσκεψη στο υπουργείο υγείας την προσεχή Δευτέρα.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024