Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν μικρογεύματα σε 83 σχολεία για να μάθουν τα παιδιά την υγιεινή διατροφή

Δωρεάν μικρογεύματα σε 83 σχολεία για να μάθουν τα παιδιά την υγιεινή διατροφή

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, η διανομή μικρογευμάτων σε 12.400 μαθητές από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής που υλοποιεί το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με στόχο την ενίσχυση της υγιεινής διατροφής.

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, η διανομή μικρογευμάτων σε 12.400 μαθητές 83 σχολείων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία και την Πάτρα από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής που υλοποιεί το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis.

Το Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», προβλέπεται να καλύψει το σχολικό έτος 2013-14 περισσότερα από 300 δημόσια σχολεία και 50.000 μαθητές της ελληνικής επικράτειας. Η ένταξη νέων σχολείων είναι σε εξέλιξη με στόχο την κάλυψη ακόμη περισσότερων κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα λαμβάνουν καθημερινά δωρεάν ένα υγιεινό μικρογεύμα, σχεδιασμένο ειδικά για τις διατροφικές ανάγκες τους. Το πρώτο γεύμα περιλάμβανε τοστ ολικής άλεσης με ημίσκληρο τυρί και ντομάτα, γάλα και ένα φρέσκο φρούτο.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με ειδικά διαμορφωμένο υλικό, που περιλαμβάνει σύντομα μηνύματα και συμβουλές για την υγιεινή διατροφή, και με εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς και παιδιά, το Πρόγραμμα θα ενισχύει την υγιεινή διατροφή και την ευρύτερη προαγωγή της υγείας, τόσο των ίδιων των μαθητών όσο και των οικογενειών τους.

Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιατρικής έρευνας, της προαγωγής υγείας, της περιβαλλοντολογικής και εργασιακής ιατρικής από το 1991.

health.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024