Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη βοήθεια του Λ.Ρακιντζή ζητά ο ΠΙΣ για τη διαφθορά στον ιατρικό κλάδο

Τη βοήθεια του Λ.Ρακιντζή ζητά ο ΠΙΣ για τη διαφθορά στον ιατρικό κλάδο

Τη βοήθεια του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την διερεύνηση όλων των υποθέσεων διαφθοράς στον ιατρικό κλάδο, ζήτησαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Λέανδρο Ρακιντζή εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Οι γιατροί ζητούν επίσης την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το εισιτήριο στα νοσοκομεία.

Τη βοήθεια του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την διερεύνηση όλων των υποθέσεων διαφθοράς στον ιατρικό κλάδο, ζήτησαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Λέανδρο Ρακιντζή ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος και η ταμία του συλλόγου Βαρβάρα Ανεμοδουρά. Οι γιατροί ζητούν επίσης την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το εισιτήριο στα νοσοκομεία.

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ ενημέρωσαν τον κ. Ρακιντζή για την επίσκεψη τους στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη και την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για διερεύνηση όλων των υποθέσεων διαφθοράς και εγκληματικής συμπεριφοράς στελεχών (πολιτικών-διοικητικών-υγειονομικών) της Δημόσιας Διοίκησης εις βάρος του ελληνικού λαού την προηγούμενη δεκαετία.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί ότι θα πρέπει να αναζητηθούν τα στοιχεία όλων εκείνων που εγκλημάτησαν, ή εγκληματούν ακόμη, για να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια, η συκοφάντηση, η υποβάθμιση του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος, αλλά και η εκμετάλλευση του χώρου της υγείας, μετατοπίζοντας πολλές φορές ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν.

Οι γιατροί ζητούν επίσης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμβάλλουν στη συγκεκριμενοποίηση των στοιχείων και προσώπων της διαφθοράς, για να απαλλαγούν από την «ρετσινιά» ότι όλοι οι γιατροί είναι διεφθαρμένοι. Τελος, καλεί τον υπουργό Υγείας με ουσιαστικό τρόπο να συμβάλλει στην απομόνωση των ενόχων.

Τέλος, ο ΠΙΣ ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και της Κυβέρνησης για την αποσαφήνιση του ζητήματος που έχει ανακύψει με την αύξηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία, από 5 στα 25 ευρώ. «Είναι απαράδεκτο να ζητούμε από τους πολίτες που αδυνατούν να προμηθευτούν σήμερα και ‘το γάλα των παιδιών τους’ να πληρώνουν 25 ευρώ με την είσοδό τους στο νοσοκομείο. Είναι απαράδεκτο να μην έχουν την ευχέρεια όλοι οι πολίτες (ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι) να λαμβάνουν υπηρεσίες από τις Δημόσιες δομές υγείας», τονίζουν χαρακτηριστικά οι γιατροί.

Πάντως ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι το εισιτήριο των 25 ευρώ θα εφαρμοστεί με εισοδηματικά κριτήρια.

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024