Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Παχυσαρκία συμμετέχει η ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ

Στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Παχυσαρκία συμμετέχει η ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ

Το πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Παχυσαρκία που θα λάβει χώρα από 16 έως 18 Οκτωβρίου, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η χρήση του περιβάλλοντος/πολεοδομικού σχεδιασμού στην πρόληψη της παχυσαρκίας, η βιωσιμότητα, η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στο χώρο της υγείας κ.α.

Τοπρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Παχυσαρκία που θα λάβει χώρα από 16 έως 18 Οκτωβρίου, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το Φόρουμ διοργανώνεται από το Διεθνές Δίκτυο EPODE, μέλος του οποίου είναι και το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ από τον Ιανουάριο του 2012, σε συνεργασία με το Ίδρυμα PRAIS – SETS Movement.

Το Διεθνές Δίκτυο EPODE (Epode International Network – EIN) είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, του οποίου ο στόχος είναι να συμβάλλει στη μείωση της επικράτησης παχυσαρκίας μέσα από βιώσιμες στρατηγικές που βασίζονται σε προγράμματα που εφαρμόζονται σε επίπεδο Δήμων.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Παχυσαρκία αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τα συγκεκριμένα προγράμματα και όσους εμπλέκονται με αυτά να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές, να προτείνουν λύσεις και να δεσμευθούν σε θέματα που αφορούν την πρόληψη της παχυσαρκίας.

Περισσότερα από 10 προγράμματα από όλη την Ευρώπη και μέλη του ΕΙΝ αναμένεται να παρευρεθούν στο συνέδριο, μαζί με κορυφαίους ειδικούς από τον επιστημονικό, πολιτικό και εταιρικό κλάδο. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Φόρουμ από το πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο βασίζεται στη μεθοδολογία EPODE και υλοποιείται στη χώρα μας από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι σήμερα.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η χρήση του περιβάλλοντος/πολεοδομικού σχεδιασμού στην πρόληψη της παχυσαρκίας, η βιωσιμότητα, η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στο χώρο της υγείας κ.α.

Ομιλητές στο Φόρουμ θα είναι οι: Eugen Nixolaescu, υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Δρ Armando Barriguete, πρόεδρος του EIN (Μεξικό), Philippe Roux, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γαλλία) κ.α.

health.in.gr

Sports in

Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία

Ο διεθνής επιθετικός της Γκρέμιο, Ντιέγκο Κόστα, προχωρά σε μια σπουδαία κίνηση για να βοηθήσει τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024