Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για παιδιά της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για παιδιά της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα παροχής δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα να βρίσκεται στην Κάσο (23-25 Σεπτεμβρίου) και την Κάρπαθο (25 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου), το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στη Φλώρινα (24-27 Σεπτεμβρίου) και την Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα στα Άγραφα (25-27 Σεπτεμβρίου).

Συνεχίζεται το πρόγραμμα παροχής δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα να βρίσκεται στην Κάσο (23-25 Σεπτεμβρίου) και την Κάρπαθο (25 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου), το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στη Φλώρινα (24-27 Σεπτεμβρίου) και την Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα στα Άγραφα (25-27 Σεπτεμβρίου).

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» βρέθηκε στην Αμοργό από τις 2 έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Κάτω Μεριάς Αμοργού «Η Αγία Παρασκευή» και, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» πραγματοποίησε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε περίπου 140 παιδιά.

Ο «Ιπποκράτης» φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας στη Χώρα της Αμοργού και τα παιδιά του νησιού συνοδευόμενα από τις οικογένειές τους είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν από Παιδίατρο, Οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και Αλλεργιολόγο.

Η επίσκεψη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά της Αμοργού, αφού το νησί παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας και ο μοναδικός γιατρός του Κέντρου Υγείας καλείται να καλύψει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των Αμοργιανών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 11.277 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, στον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, στο Ίλιον και στην Αμοργό. Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά.

health.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024