Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σειρά επαφών για την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας

Σειρά επαφών για την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η πρώτη συνάντηση εργασίας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς από τον υγειονομικό χώρο, για τη συγκρότηση ενός «Ελληνικού Οικοσυστήματος Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας», ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας το α’ εξάμηνο του 2014 και της διοργάνωσης του Forum Ηλεκτρονικής Υγείας τον Μάιο του 2014 στην Αθήνα.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η πρώτη συνάντηση εργασίας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς από τον υγειονομικό χώρο, για τη συγκρότηση ενός «Ελληνικού Οικοσυστήματος Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας», ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας το α’ εξάμηνο του 2014 και της διοργάνωσης του Forum Ηλεκτρονικής Υγείας τον Μάιο του 2014 στην Αθήνα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η ανάπτυξη Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας στη χώρα μας, τόσο για την υποστήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς.

Μεταξύ των προσκεκλημένων, που προέρχονταν από ολόκληρο το φάσμα φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εφαρμογών και της έρευνας στην Ηλεκτρονική Υγεία, συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, των συλλογικών ιατρικών οργάνων, των Υγειονομικών Περιφερειών, όπως και εκπρόσωποι της European Connected Health Alliance.

Η ECHAlliance είναι ένας ευρωπαϊκός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλη του οποίου αποτελούν πολυάριθμοι φορείς από τον χώρο των παρόχων Δημόσιων Συστημάτων Υγείας, εκπρόσωποι της βιομηχανίας, της αγοράς, των ασθενών κ.ά. Οι Brian O’ Connor, πρόεδρος και Damian O’ Connor, διευθυντής Επιχειρήσεων της ECHAlliance, τόνισαν τον ιδιαίτερο ρόλο που είναι δυνατό να παίξουν τα Οικοσυστήματα Ηλεκτρονικής Υγείας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων για τη βιωσιμότητα των Συστημάτων Υγείας, όπως και τη σημαντική συνεισφορά τους στη δημιουργία δικτύων ανταλλαγής αξιόπιστων πληροφοριών και αμοιβαία επωφελών εμπειριών και «καλών πρακτικών».

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισήμανε ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας, δηλαδή οι μεγάλες δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και η ψηφιακή διακυβέρνηση στον Υγειονομικό Τομέα, μέσω υπηρεσιών όπως, η τηλεϊατρική, η τηλεφροντίδα στο σπίτι, η τηλεσυμβουλευτική, η διασυνοριακή ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η διαδικτυακή μεταφορά δεδομένων του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενών, δημιουργούν νέες προοπτικές για την ποιότητα, την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα της ιατρικής φροντίδας. Τόνισε επίσης ότι οι εφαρμογές αυτές μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων μοντέλων περίθαλψης και ιατρικής φροντίδας, για την αποτελεσματική διαχείριση των χρόνιων παθήσεων και τη διασφάλιση συνέχειας στη φροντίδα, καθώς και για την αξιολόγηση και αξιοποίηση ηλεκτρονικά ενοποιημένων αρχείων και δεδομένων, με στόχο τη βέλτιστη αποδοτικότητα των υγειονομικών συστημάτων προς όφελος των ασθενών.

Όλοι οι ομιλητές, όπως και οι συμμετέχοντες με τις πολυάριθμες παρεμβάσεις τους, υπογράμμισαν την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα συγκρότησης του «Ελληνικού Οικοσυστήματος Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας», ενώ από όλους εκφράστηκε η διάθεση και η αποφασιστικότητα να συμμετάσχουν στις προσεχείς πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας σε αυτό τον τομέα, που προσδιορίστηκαν ως εξής:

  • Δημιουργία κατάλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας (http://www.moh.gov.gr/) με σκοπό τη διαρκή ανάπτυξη διαδικασιών αμοιβαίας ενημέρωσης, συντονισμού διαβούλευσης και διάχυσης της πληροφορίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
  • Τακτικές ενημερωτικές συναντήσεις φορέων και ομάδων επαγγελματιών Υγείας που δραστηριοποιούνται ήδη στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, με στόχο τη συγκρότηση του βασικού πυρήνα του «Ελληνικού Οικοσυστήματος Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας».
  • Άμεση συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής για τη διοργάνωση του eHealth Forum 2014 με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των σχετικών υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024