Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέσα από το υπουργείο Υγείας «περνά» η εκταμίευση της επόμενης δόσης

Μέσα από το υπουργείο Υγείας «περνά» η εκταμίευση της επόμενης δόσης

Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος μη χορήγησης της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τη συμφωνία που επετεύχθη για την «τρύπα» στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος μη χορήγησης της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τη συμφωνία που επετεύχθη για την «τρύπα» στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Η συνάντηση κρίθηκε απόλυτως επιτυχημένη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης συμφωνήθηκε να μην υπάρξει καμμία νέα επιβάρυνση για τους πολίτες και να κρατηθεί η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ απέναντι στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές στα 600 εκατ. ευρώ. «Ό,τι ποσό ξεπεράσει αυτήν τη δαπάνη, θα πρέπει να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ από τις κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ.Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι το μέτρο είναι οριζόντιο, αλλά αποτελεί μονόδρομο. Ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι το κράτος δεσμεύεται να καταβάλει άμεσα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ιδιωτικά κέντρα και τις κλινικές, προκειμένου να ανακουφιστούν οικονομικά, καθώς ορισμένες από αυτές τις μονάδες κινδυνεύουν να κλείσουν. Επίσης είπε ότι στο εξής θα μπουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στον τομέα των δαπανων του ΕΟΠΥΥ, όπως αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυστηρότερες ποινές για τα «φακελάκια»
Στα προαπαιτούμενα της τρόικας ήταν και η αυστηροποίηση του ποινολογίου στον χώρο της Υγείας. Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε, για παράδειγμα, ότι με τις νέες ρυθμίσεις ένας γιατρός, που θα εντοπίζεται να παίρνει φακελάκι, θα πληρώνει πρόστιμο το οποίο θα αντιστοιχεί με ποσό 50 φορές πάνω από τα χρήματα, που περιείχε το φακελάκι που έλαβε.

Δυναμική τιμολόγηση γενοσήμων
Το τρίτο προαπαιτούμενο, που συμφωνήθηκε, είναι τα θεραπευτικά πρωτόκολα, που ισχύουν από σήμερα, ώστε σε κάθε κατηγορία ασθενειών να δικαιολογούνται συγκεκριμένες διαγνωστικές πράξεις και φάρμακα.

Με δεδομένο ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται εντός στόχων για τη φαρμακευτική δάπανη, οπ κ. Γεωργιάδης ζήτησε και πήρε παράταση έως το Φθινόπωρο, για το μέτρο της δυναμικής τιμολόγησης των γενοσήμων φαρμάκων. Είπε, πάντως, ότι κανένα απαραίτητο φάρμακο δεν θα λείψει από τους ασφαλισμένους και επισήμανε ότι και η τρόικα είναι σύμφωνη, ώστε να υπάρξει ένα δίχτυ ασφαλείας, που θα επιτρέπει την πρόσβαση στο σύστημα Υγείας όλων όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024