Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη και διάθεση της ερτουγλιφλοζίνης

Συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη και διάθεση της ερτουγλιφλοζίνης

Διεθνή συμφωνία συνεργασίας (με εξαίρεση την Ιαπωνία) υπέγραψαν οι φαρμακευτικές εταιρίες MSD και Pfizer για την ανάπτυξη και διάθεση της ερτουγλιφλοζίνης, ενός υπό έρευνα δια του στόματος χορηγούμενου αναστολέα 2 συμμεταφορέων γλυκόζης - νατρίου (SGLT2) για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου ΙΙ.

Διεθνή συμφωνία συνεργασίας (με εξαίρεση την Ιαπωνία) υπέγραψαν οι φαρμακευτικές εταιρίες MSD και Pfizer για την ανάπτυξη και διάθεση της ερτουγλιφλοζίνης, ενός υπό έρευνα δια του στόματος χορηγούμενου αναστολέα 2 συμμεταφορέων γλυκόζης – νατρίου (SGLT2) για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου ΙΙ.

Η ερτουγλιφλοζίνη πρόκειται να ενταχθεί σε κλινική μελέτη Φάσης ΙΙΙ μέσα στο 2013.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η MSD, μέσα από μία θυγατρική της, και η Pfizer θα συνεργαστούν για την κλινική ανάπτυξη και διάθεση της ερτουγλιφλοζίνης καθώς και συνδυασμών οι οποίοι θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένη ποσότητα από τον εν λόγω αναστολέα, με μετφορμίνη και σιταγλιπτίνη. Η MSD θα συνεχίσει να διατηρεί τα δικαιώματα πάνω στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων που περιλαμβάνουν σιταγλιπτίνη. Η Pfizer έχει λάβει μία προκαταβολή 60 εκατομμυρίων δολαρίων, θα έχει έσοδα από την πώληση των προϊόντων, ενώ θα δικαιούται επιπλέον πληρωμές που θα συνδέονται με την επίτευξη προκαθορισμένων κλινικών και κανονιστικών δεικτών επίδοσης. Η MSD και η Pfizer θα μοιραστούν τα δυνητικά έσοδα και ορισμένες δαπάνες σε αναλογία 60/40%.
Η σιταγλιπτίνη στην Αμερική διατίθεται από την Merck (όπως είναι γνωστή η MSD στις ΗΠΑ και τον Καναδά) και στην Ελλάδα, τόσο από την MSD όσο και από τη Βιανέξ με διαφορετική εμπορική ονομασία.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024