Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοτουρκική συνεργασία και στον τομέα της Υγείας

Ελληνοτουρκική συνεργασία και στον τομέα της Υγείας

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και Νοσοκομείο Παίδων Άγκυρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία. Οι αρμόδιοι υπουργοί συνυπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας και για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας των δύο χωρών.

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και Νοσοκομείο Παίδων Άγκυρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία.

Στο τομέα της υγείας, οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο χωρών συνυπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας ως προς την αντιμετώπιση των μεταδιδόμενων νοσημάτων, των μη μεταδιδόμενων, την ενίσχυση των συστημάτων υγείας των δύο χωρών και τη συνεργασία στην αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και καταστροφών.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε πως «η Τουρκία αποτελεί μια πρόκληση για τη χώρα μας. Είναι μια χώρα που θα αναπτύσσεται και μπορούμε στον τομέα της ανάπτυξης να κερδίσουμε πάρα πολλά, το δε επιχειρηματικό συνέδριο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών συνέβαλε κατά πολύ προς αυτή την κατεύθυνση χθες (Δευτέρα) στην Κωνσταντινούπολη».

Σε ό,τι αφορά τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών ο κ.Λυκουρέντζος σχολίασε ότι «η Ελλάδα δεν αξιώνει τίποτα σε βάρος της Τουρκίας, εμείς απαιτούμε την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024