Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε ισχύ το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων - Φθηνότερα 1.150 σκευάσματα

Σε ισχύ το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων – Φθηνότερα 1.150 σκευάσματα

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας. Σ' αυτό περιλαμβάνονται μειωμένες τιμές σε έως και 1.150 σκευάσματα. Ωστόσο, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κάνει λόγο για σωρεία λαθών και καλεί σε άμεση παρέμβαση του υπουργείου ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας. Σ’ αυτό περιλαμβάνονται μειωμένες τιμές σε έως και 1.150 σκευάσματα. Ωστόσο, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κάνει λόγο για σωρεία λαθών και καλεί σε άμεση παρέμβαση του υπουργείου ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς.

Ειδικότερα, η ΠΕΦ επισημαίνει ότι οι νέες τιμές που τίθενται σε ισχύ από σήμερα «αποτελούν απειλή για τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι χωρίς ορθή τιμολόγηση δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ορθός υπολογισμός των ασφαλιστικών τιμών και θα υπάρξει λανθασμένα μεγαλύτερη συμμετοχή από τους ασφαλισμένους στο πλαίσιο της θετικής λίστας φαρμάκων, που είναι το επόμενο μέτρο φαρμακευτικής πολιτικής από το οποίο αναμένονται σημαντικές εξοικονομήσεις για το 2013 και 2014».

Στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, στις τιμές λιανικής έχει συμπεριληφθεί ΦΠΑ 6,5%, όχι όμως και στις τιμές χονδρικής καθώς και στις τιμές που αγοράζουν τα νοσοκομεία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε περιοχές όπου ισχύει μειωμένος ΦΠΑ, τα σκευάσματα θα πωλούνται μειωμένα κατά 1,41%.

health.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024