Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνονται διαρκώς οι ανασφάλιστοι πολίτες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Αυξάνονται διαρκώς οι ανασφάλιστοι πολίτες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Αυξάνεται η δαπάνη για τους νοσηλευόμενους με βιβλιάριο ανασφάλιστου, σύμφωνα με στοιχεία εγγράφου που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και αφορά σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Αυξάνεται η δαπάνη για τους νοσηλευόμενους με βιβλιάριο ανασφάλιστου, σύμφωνα με στοιχεία εγγράφου που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και αφορά σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Το 2010, η δαπάνη αυτή ανέρχεται σε 72.350.012 ευρώ για τους Έλληνες πολίτες και στο ύψος των 16.365.952,75 για τους αλλοδαπούς. Για το έτος 2011, η ίδια δαπάνη για τους Έλληνες πολίτες ανέρχεται στο ποσό των 79.750.836 ευρώ και για τους αλλοδαπούς στο ποσό των 4.969.610 ευρώ. Τέλος, για το 2012, η δαπάνη φαίνεται να προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις αφού μόνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους για τους Έλληνες πολίτες η δαπάνη ανέρχεται στα 45.413.417 ευρώ και για τους αλλοδαπούς στα 2.856.233,80 ευρώ.

Τα στοιχεία για τη δαπάνη νοσηλείας με βιβλιάριο ανασφάλιστου, διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κάνει λόγο για ανθρωπιστική κρίση με ανασφάλιστους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρεται στην απάντησή του και στην εγκύκλιο που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, με την οποία ορίστηκε ότι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας οι υπήκοοι τρίτων χωρών ελλείψει νομιμοποιητικών εγγράφων, με εξαίρεση ανήλικα παιδιά ασυνόδευτα ή μη για τα οποία, σε περίπτωση νοσηλείας (έκτακτης ή μη) και ανεξάρτητα από το νομικό τους καθεστώς, πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας καθώς και περιστατικά που προσέρχονται ως επείγοντα, αφορούν σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις και εισάγονται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κάθε Νοσοκομείου, καθώς και σε άτομα που έχουν μολυνθεί από HIV ή άλλα λοιμώδη νοσήματα και χρήζουν θεραπευτικής αγωγής.

Ο κ. Λυκουρέντζος διευκρινίζει επίσης ότι οι Έλληνες πολίτες που περιήλθαν σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας λόγω οφειλών προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ανήκουν και δεν καλύπτονται από αυτόν, ως προς την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και εφόσον προκύπτει ότι δεν ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και ότι συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις που προβλέπονται από το ΝΔ 57/1973, θα εφοδιάζονται με Πιστοποιητικό Κοινωνικής Προστασίας για έκδοση βιβλιαρίου ανασφάλιστου.

Η εν λόγω πρόβλεψη αφορά μόνο στις περιπτώσεις που αυτοί οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης ή συνεχούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024