Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με την στήριξη του ΣΦΕΕ το πρόγραμμα παιδικού εμβολιασμού του ΙΣΑ

Με την στήριξη του ΣΦΕΕ το πρόγραμμα παιδικού εμβολιασμού του ΙΣΑ

Την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωφελούς έργου που προσφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ως αρωγός στη εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού στο νομό Αττικής και τα νησιά της άγονης γραμμής.

Την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωφελούς έργου που προσφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ως αρωγός στη εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού στο νομό Αττικής και τα νησιά της άγονης γραμμής.

Οι κύριοι Φρουζής (Α) και Πατούλης (Δ)

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Κωνσταντίνος Φρουζής, ανακοίνωσαν την σύμπραξη δυνάμεων για τη στήριξη των ανασφάλιστων πολιτών της χώρας. Παράλληλα, εξέφρασαν την ελπίδα να ευοδωθούν οι κοινές προσπάθειες για τη στήριξη λειτουργίας κοινωνικών φαρμακείων στους δήμους όλης της χώρας.

Παιδικοί εμβολιασμοί
Ο ΙΣΑ και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εκπονούν ήδη πρόγραμμα παιδικού εμβολιασμού σε πέντε σημεία της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας (Ίλιον, Ηλιούπολη, Ν.Ηράκλειο, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη και Αθήνα, ενώ σύντομα θα ενταχθεί και το Περιστέρι), όπου καταγράφονται και ικανοποιούνται οι εμβολιαστικές ανάγκες των παιδιών από εθελοντές παιδίατρους.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 2.327 εμβολιασμοί, αλλά οι ανάγκες εκτιμώνται σε 10.000. Το 64% των παιδιών που έχουν ωφεληθεί είναι αλλοδαπά και το 34% ελληνικής ιθαγένειας. Το 8,8% δεν είχαν βιβλιάρια ασθενείας και ίσως δεν είχαν εμβολιαστεί ποτέ. Το 97% των παιδιών είχε «χάσει» τρία εμβόλια ή και περισσότερα. Τρία στα δέκα παιδιά πρέπει να επαναλάβουν τον εμβολιασμό, ενώ σε 42 εκδόθηκαν βιβλιάρια υγείας.

Το πρόγραμμα καλύπτει πλέον και τα νησιά, καθώς έχουν ήδη εμβολιαστεί παιδιά σε Ψαρά και Οινούσες, ενώ αναμένεται ο εμβολιασμός 52 παιδιών από την Θηρασιά.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες-μέλη του ΣΦΕΕ (Vianex, GSK, Novartis και Pfizer) ανταποκρινόμενες άμεσα στο κάλεσμα του ΙΣΑ, στηρίζουν το πρόγραμμα παιδικού εμβολιασμού, προσφέροντας εμβόλια για το σύνολο των παιδικών ασθενειών.

«Η προβληματική πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας βάζει σε δοκιμασία την κοινωνία και οδηγεί τους ανθρώπους στα όρια της εξαθλίωσης. Η προσπάθεια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ανταποκρινόμενη στο αίτημα για ανθρωπισμό, μετριάζει τις μελανές πτυχές της κρίσης», τόνισε ο κ.Φρουζής.


Κοινωνικό Ιατρείο Αποστολή

Από τον Φεβρουάριο του 2012 που λειτουργεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (στο κτίριο του ΙΣΑ, Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα), συνολικά 13.645 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας το έχουν επισκεφθεί και έχουν εμβολιαστεί 1.620 άτομα. Τα 1.592 (98%) ήταν βρέφη, έφηβοι και παιδιά. Επίσης έχουν εξεταστεί 5.400 άτομα από τους 256 εθελοντές γιατρούς, 23 ειδικοτήτων.

Ειδική μέριμνα έχει δοθεί για το 16,4% των ασθενών που είναι καρκινοπαθείς, με το 40% αυτών να τύχουν διάγνωσης από τους εθελοντές επιστήμονες του Ιατρείου. Μάλιστα από τους 890 καρκινοπαθείς, το 70% χρήζει χειρουργικής θεραπείας, ενώ το 30% πρέπει να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης ομάδας ασθενών, ο ΙΣΑ έχει προχωρήσει σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. «Σωτηρία» και ειδικότερα τον καθηγητή Κωνσταντίνου Συρίγο, ώστε να τους παρέχονται τα κατάλληλα θεραπευτικά μέσα. Ο ΣΦΕΕ έχει ήδη δεσμευτεί να εντείνει τις προσπάθειες του για εξεύρεση και διάθεση των ογκολογικών σκευασμάτων, που είναι απαραίτητα για τους ασθενείς.

Αναφερόμενος στο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ο κ.Πατούλης επεσήμανε ότι «έχουμε ήδη ανοιχτή συνεργασία του κοινωνικού μας φαρμακείου με το φαρμακείο του Γ.Ν.Α. ‘Σωτηρία’ και τους διοχετεύουμε όσα φάρμακα διαθέτουμε για ογκολογικούς ασθενείς. Στην σπουδαία αυτή προσπάθεια συγκέντρωσης του υλικού αυτού, έχουμε αρωγό τον ΣΦΕΕ, ώστε να μπορούμε συστηματικά να βρίσκουμε και να διαθέτουμε στο μέτρο του εφικτού, τα ογκολογικά φάρμακα και τα απαραίτητα φάρμακα των χρόνιων πασχόντων που απαιτούνται για να διατηρηθούν στη ζωή.»

Στο πλαίσιο της διαρκώς διευρυνόμενης δράσης του Κοινωνικού Ιατρείου, ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανακοίνωσε ότι έχει ήδη υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα και εκστρατεία εμβολιασμού σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

health.in.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024