Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τις 8 Οκτωβρίου

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τις 8 Οκτωβρίου

Σε από κοινού επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας της  Α’ βάθμιας και Β’ περίθαλψης (κλινικοί ιατροί, εργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές).

Σε από κοινού επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας της Α’ βάθμιας και Β’ περίθαλψης (κλινικοί ιατροί, εργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές).

Η κινητοποίηση θα λάβει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολόγιου. Στη συνέχεια δικαιούνται να απαιτήσουν την σχετική δαπάνη από το ταμείο τους, βάσει της υπ’ αριθμόν οικ.37097 εγκυκλίου που εκδόθηκε στις 30/08/2012 από τον ΕΟΠΥΥ.

Η απόφαση ελήφθη κάτω από το βάρος των διαρκώς διογκούμενων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, εργαστήρια και ιδιωτικές κλινικές. Ενώ έχει ολοκληρωθεί η μερική πληρωμή για ιατρικές επισκέψεις μέχρι τον Ιούνιο του 2012, ο οργανισμός δεν έχει αποδώσει το 10% αυτών από τον Ιανουάριο καθώς και το σύνολο των ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων από τον Απρίλιο.

Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να χρωστά στους ιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ, παραμένουν άγνωστες οι πραγματικές οφειλές προς το ΕΣΥ καθώς, κατά πληροφορίες, δεν έχουν τιμολογηθεί όλες οι νοσηλείες. Χαρακτηριστικά επισημαίνουμε ότι ενώ το 63% του προϋπολογισμού δαπανάται σε φάρμακα, μόνο το 1,8% πηγαίνει για τους ιατρούς και το 4,2 % για εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ.Σαλμά, η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να φτάσει στα 3 δισ. ευρώ και ότι από το 1 δισ. ευρώ που του έχει απομείνει σχεδιάζει να αποδώσει 900 εκατ. στο φάρμακο και μόνο 100 εκατ. σε όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες του οργανισμού μέχρι τέλος του έτους.

health.in.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024