Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Επίσχεση εργασίας στον ΕΟΠΥΥ και την ερχόμενη εβδομάδα ζητά από τους γιατρούς ο ΙΣΑ

Να συνεχίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα (από 10 Σεπτεμβρίου) την επίσχεση εργασίας, καλεί ο ΙΣΑ τα συμβεβλημένα μέλη του-γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Ιατρικός Σύλλογος αναμένει την υλοποίηση των υποσχέσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, και καλεί σε άμεση συνάντηση το διοικητή του ΕΟΠΥΥ και τον αναπληρωτή υπουργό σε επίπεδο Oλομέλειας, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους και τους ιατρούς.

Να συνεχίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα την επίσχεση εργασίας, καλεί ο ΙΣΑ τα συμβεβλημένα μέλη του-γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΙΣΑ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας στον ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα 10/9 μετά την απόφαση που πήρε το ΔΣ του συλλόγου με στόχο την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ για όλους τους ιατρούς (συμβεβλημένους σήμερα και μη), τη δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης χωρίς περιορισμούς (όσον αφορά τον αριθμό συνταγών, φαρμάκων και αναλωσίμων) και τη δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα Διαγνωστικά Κέντρα.

Ο ΙΣΑ αναφέρει ότι με συμμάχους τους χρήστες υγείας αναμένει την υλοποίηση των υποσχέσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, και καλεί σε άμεση συνάντηση το διοικητή του ΕΟΠΥΥ και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας σε επίπεδο Oλομέλειας, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους και τους ιατρούς.

Στόχος θα είναι, όπως λέει ο ΙΣΑ, να επιτευχθεί η απευθείας χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, η δημιουργία Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του, η αποπληρωμή 570 εκατ. ευρώ των παλαιότερων οφειλών και η χρηματοροή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων εντός του χρονικού διαστήματος των 45 ημερών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024