Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με αναστολή συνεργασίας απειλούν τον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι γιατροί

Με αναστολή συνεργασίας απειλούν τον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι γιατροί

Με αναστολή συνεργασίας από τις 20 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου απειλούν τον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι γιατροί, αν δεν υπάρξει αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων του οργανισμού για το α’ εξάμηνο του 2012 ή δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τακτοποίησης του θέματος.

Με αναστολή συνεργασίας από τις 20 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου απειλούν τον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι γιατροί, αν δεν υπάρξει αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων του οργανισμού για το α’ εξάμηνο του 2012 ή δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τακτοποίησης του θέματος.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ) εκφράζει την αγανάκτησή της για την εισήγηση της τρόικας για περαιτέρω περικοπές συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας εκ των οποίων τα 800 εκατ. αφορούν τον ΕΟΠΥΥ, την ώρα που ήδη ο Οργανισμός παρουσιάζει 1,5 δισ. ευρω έλλειμμα, ενώ οι οφειλές του στους παρόχους είναι άγνωστο αν είναι πλέον διαχειρίσιμες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 230 εκατ. ευρώ στους συμβεβλημένους ιατρούς (ιατρικές επισκέψεις από τον Μάρτιο 2012 και το σύνολο σχεδόν των ιατρικών πράξεων από την αρχή της λειτουργίας του, τον Ιανουάριο του 2012).

Απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι ελευθεροεπαγγελματίες κλινικοί και εργαστηριακοί ιατροί, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αναμένουν έως την 20/8/2012 την πλήρη εξόφληση όλων των οφειλών, επισκέψεων και πράξεων, από τον Ιανουάριο 2012 έως και τον Ιούνιο 2012, έτσι όπως προβλέπεται από την μεταξύ τους σύμβαση, συμπεριλαμβανομένου και του παρακρατηθέντος 10%, επί των λίγων πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί.

Καλούν επίσης το υπουργείο Υγείας και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να δεσμευθεί γραπτώς για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής όλων των παλαιοτέρων οφειλών προς το σύνολο του ιατρικού κόσμου, συμβεβλημένους και μη, από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Αν έως αυτή την καταληκτική ημερομηνία δεν υπάρξει αποπληρωμή των οφειλόμενων ή εναλλακτικά ρητή και έγγραφη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ με συγκεκριμένη ημερομηνία τακτοποίησης του θέματος, τότε από την Δευτέρα 20/8/2012 έως και την Κυριακή 2/9/2012 δηλώνουν αναγκασμένοι να αναστείλουν τους όρους της σύμβασης με τον Οργανισμό.

Καλούν δε τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ.Σαλμά σε άμεση συνάντηση και ανάληψη από μέρους του όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών προκειμένου μέσα από διάλογο να βρεθούν λύσεις προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των ιατρών. Ζητούν επίσης την στήριξη και αλληλεγγύη, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, των κλαδικών ομοσπονδιών των ιατρών, και των λοιπών συνδικαλιστικών φορέων των ιατρών.

«Οι ανοχές και οι αντοχές μας έχουν ημερομηνία λήξης και πλέον έλαβαν τέλος. Η κοινωνική πολιτική στις πλάτες των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο. Καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων δεν θα αποδεχόταν να εργάζεται απλήρωτη επί σειρά πολλών μηνών! Καλούμε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον αρμόδιο υπουργό κ. Μ.Σαλμά να πούνε την αλήθεια στους Έλληνες ότι οι εισφορές τους για υγειονομική περίθαλψη δεν καταλήγουν στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και να μην είναι βιώσιμος» καταλήγει η ανακοίνωση.

health.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024